İTÜ'nün son süperi: Süper Ekokent

İTÜ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın işbirliği Türkiye'nin ilk “sıfır enerji, sıfır atık ve kendi kendine yeten, ihtiyacını kendi üreten ekolojik şehir” tasarımı halka sunuldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu “afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanun ile Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Kocakır mevkiinde pilot uygulama yapılmasına ilişkin ortak hizmet uygulaması protokolü imzalandı.

İTÜ'lü bir ekip tarafından tasarımı yapılan proje kapsamında, karbon salınımını azaltmak, ekolojik iç ve dış yaşam alanları oluşturmak için tasarım stratejileri geliştirildi. 

Türkiye'de bir ilk

İTÜ’nün geliştirdiği bu proje 23 Nisan 2016 tarihinde EXPO 2016 Antalya'da Tarih, Biyo-çeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Şehirler temasında örnek proje olarak sunulacak. Proje ile geliştirilen stratejilerin, bölgede enerjide sıfır karbon salınımı yapan, yüksek karbon yutak potansiyeli olan alanlar sunan, bölgedeki kaynakları kullanan, ihtiyacını kendi üreten ve atıkları bölge içinde kullanan, sıfır atıklı bir kent anlayışı ortaya koyması nedeniyle "ulusal ekolojik yerleşme standart altyapısı"na temel oluşturması bekleniyor. 

 

Yeni nesil Start up konferansı: Crowd up İTÜ Robot Olimpiyatları sona erdi

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi