İTÜVISION başlıyor

İTÜ Sosyal Kültürel Merkez tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ITUVISION Fakülteler Arası Şarkı Yarışması için başvurular 9 Mart'ta başladı. İTÜ'nün ilk ve tek müzik yarışması olan ITUVISION için başvurular 31 Mart'a kadar devam edecek. Fakülte temsilcilerinin yarışacağı final gecesi 2 Mayıs'ta.

KATILIM KOŞULLARI:

1)Her bir yarışmacı yarışmaya tek bir eser ile katılabilir.

2)Eserler özgün veya yeniden uyarlama (cover) olabilir ve istenilen dilde okunabilir.

3)Yarışmaya her fakülteden sınırsız sayıda yarışmacı (grup ya da solist) katılabilir.

4)Yarışmacılar, yarışmaya daha önce başka yarışmalara veya festivallere katılmış  oldukları eserlerle de katılabilir.

5)Yarışmacıların temsil etmek istedikleri fakülteleri adına yarışabilmeleri için en az bir kişinin istenilen fakültenin öğrencisi olması gerekmektedir.

6)İTÜ dışından üniversite öğrencilerini de içeren bir grubun yarışmaya katılabilmesi için grubun üye sayısının en az yarısının İTÜ öğrencisi olması gerekmektedir.

7)Aynı kişi 2 farklı yarışmacı grupta yer alabilir. Ancak ait olduğu 2 grup da final gecesinde yer alırsa, bu gruplardan birini seçmek ve seçtiği yarışmacı grubu final gecesinden önce Yarışma Komitesi’ne bildirmek zorundadır. Tercih etmediği yarışmacı grup için kendisi yerine başka bir yarışmacı alınmasına izin verilmeyecektir.

8)Yarışmaya katılan eserler internet ortamında yayınlanmadan önce ve canlı performanslar final gecesi sergilenmeden önce Yarışma Komitesi’nin onayından geçmektedir. Yarışma Komitesi etik olarak uygun görmediği ve gerekli gördüğü diğer durumlarda yarışmacıdan savunma isteyebilir ve yarışmacıyı diskalifiye etme hakkına sahiptir.

9)Final Oylamasına kalan yarışmacılarla, final gecesinden önce, belirlenecek bir tarihte; tanışma, grupların ihtiyaçların belirlenmesi ve final gecesi ile ilgili bilgilerin konuşulacağı bir toplantı yapılacaktır. Bu toplantıya tüm yarışmacıların katılması gerekli ve zorunludur. Sebep göstermeden toplantıya katılmamak diskalifiye durumuna neden olacaktır.

10)ITUVISION Fakülteler Arası Şarkı Yarışma’sında bir önceki yılın birincisinin temsil ettiği fakülte, yarışmada finalist fakülteler arasında doğrudan yer alacaktır.

11)Yukarıdaki koşulların haricinde herhangi bir durumda, karar verme yetkisi Yarışma Komitesi’nindir.

OYLAMA SİSTEMİ

ITUVISION Fakülteler Arası Şarkı Yarışması’nın oylama sistemi 3 aşamadan oluşmaktadır:

Ön Eleme: Bu aşamada, katılan yarışmacıların kendi fakülte öğrencileri tarafından oylanması sağlanacaktır. Bu aşamada her fakülte öğrencisi sadece kendi fakültesinden katılan yarışmacılar için toplamda 1 adet oy kullanma hakkına sahiptir. Sonuçlar ön eleme oylaması bittikten sonra 48 saat içerisinde internet sitesi üzerinden duyurulacak ve fakülte temsilcisi olan yarışmacıya en kısa zamanda sözlü ve yazılı bilgilendirme yapılacaktır.

Final Oylaması: Ön eleme sonucu belirlenen fakültenin temsilcileri için tüm İTÜ öğrencilerinin internet üzerinden oy verdiği aşamadır. Bu aşamada, oy verenlerin toplamda 3 adet oy hakkı (aynı fakülte temsilcisine birden fazla oy verilemeyecektir) bulunmaktadır. Oy verenler, bu oyları kendi fakülte temsilcileri haricindeki fakülteler için kullanabileceklerdir.

Final Gecesi: Finalistlerin canlı performanslarının Jüri tarafından değerlendirileceği gecedir. Bu gecede Jürilerin verdiği puanlar ve finalistlerin Final Oylaması’ndan elde ettikleri puanlar eşit oranda birleştirilip en iyi belirlenecektir.

Yarışmacılar, başvuru formları ile birlikte, özgün/yeniden uyarlama (cover) eserlerinin ses dosyasını (mp3 formatında ve 128Kbps) ve grup fotoğraflarını (gruplar için: her bir grup üyesi için en az 3 fotoğraf ve tüm grup birlikte olan en az 5 fotoğraf; solistler için: en az 5 adet fotoğraf), bir CD/DVD içerisinde bu başvuru formu ile birlikte Sosyal & Kültürel Merkez’e teslim etmelidirler.

Ön Eleme Oylaması  tarihleri çok yakında açıklanacaktır.

Final Oylaması tarihleri çok yakında açıklanacaktır.

Final Gecesi 2 Mayıs 2015 tarihinde olacaktır.

* Başvuru formu için tıklayınız.

* İTUVISION hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Mehmet Karaca'ya sorulmayanları sorduk söylenmeyenleri öğrendik İTÜ HoneyBees European Quidditch Cup'da

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi