Mahkemeden otoparklar hakkında örnek karar

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören ve sık sık gitmesi gereken Arif O. Hastane otoparkında ücret alınmasını yargıya taşımıştı. 2012 yılında ödenen 9 TL’lik otopark ücretinin geri iadesi ile sonuçlanan davada mahkeme masraflarının ve avukatlık ücretinin de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ödenmesi hükmedildi. Sağlık bakanlığına bağlı olmayan üniversite hastanelerinin otopark fiyatları hakkında düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

Ticarethane olan alışveriş merkezlerinin birçoğunda tamamen ücretsiz birçoğunda ilk 3 saat ücretsiz geri kalan büyük kısmında da ilk 3 saat cüzi bir miktarlık alışveriş karşılığı otoparklar ücretsizdir. Üstelik Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinin de otoparklarının ücretsiz olduğunu belirtmek isteriz. 

Ayrıca Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü girişi için yargıya taşınan otopark ücreti konusu davadan yılmayan avukat ile danıştaya taşınarak karara bağlandı. Alınan karar sonucunda artık Uludağ Üniversitesi girişlerinde de ücret alınmayacak.

Tüm bunların yanı sıra geçtiğimiz kış İTÜ'de eğitim gören öğrencilere yapılan otopark fiyatlandırılması da çok tartışılmıştı. (Ücretlendirmedeki artış hakkında bilgi almak için tıklayınız.)

Ne bir ticarethane ne de bir hastane olan  ve öğrencilerin ücretsiz eğitim alması üzerine kurulu olan üniversitemiz göz önüne alındığında mahkemece alınan bu karar İTÜ için de bir örnek oluşturmakta. Şimdi üzerinden 9 ay geçmesiyle herkesin kabullendiği bu fiyatlar üzerine  yeni otoparklar inşa edilmesine rağmen kısıtlanan park yeri imkanlarını da eklendiğinde çıkan tabloda İTÜ'nün ve otopark mağdurlarının alacağı tavır merakla bekleniyor.

*Çıkan tartışmalar sonucu fiyatlardaki düzenlemeler ile ilgili bilgi almak için tıklayınız.

İTÜ Güncel otopark fiyatları;

Tek giriş: 25 TL

Aylık abonelik: 50 TL

Dönemlik abonelik: 180 TL

Yıllık abonelik: 400 TL

 

Shell Eco-Marathon için takım arkadaşları aranıyor İTÜ, Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor