Öykü
Son 180 günde 0 haber

MBG Student Congress'17 için son kayıt tarihi 30 Eylül

Bu sene 10.su düzenlenecek olan Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi’ne geri sayım başladı. 6-7-8 Ekim 2017 tarihlerinde İTÜ KSB Oditoryumu’nda gerçekleşecek kongre bu sene katılımcılarına Gen Terapisi, Kişiselleştirilmiş İlaç Üretimi, Sentetik Biyoloji gibi pek çok konuyu alanında uzman bilim insanlarından dinleme imkanı sunuyor. Kongre dili İngilizce olup katılımcılar kongre sonunda sertifika da alabilecek.

Uluslararası bir buluşma

Kongre, ilk başlarda sadece Türkiye’deki hocaları ağırlarken sonrasında uluslararası bir kimlik kazanmış ve dünyanın dört bir yanından alanında pek çok önemli projeye imza atmış insanların bu özel etkinlikte buluşmasına olanak sağlamıştır. Bu sene Cambridge ve Michigan Üniversitesi gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarının yanı sıra Türkiye’nin de en iyi üniversitelerinden pek çok bilim insanı ağırlanarak kongrenin sınırları Kanada’dan Hindistan’a kadar ulaşmıştır. 

Kongre, dünyanın çeşitli yerlerinden gelen hocaları ve öğrencileri bir araya getirerek bir köprü görevi görüyor ve pek çok paylaşıma da olanak sağlıyor. Ayrıca Türkiye’yi belki hiç görmemiş insanlara da ülkemizi tanıma fırsatı sunuyor. 

Kongre komitesi, konuların ilgi çekici, güncel bilimsel çalışmalarla ilgili olmasına oldukça özen gösteriyor. Böylelikle Türkiye’nin dört bir yanından kongreye katılan öğrenciler bilim dünyasındaki moleküler biyoloji alanındaki son gelişmeleri öğrenme fırsatı yakalıyor.

Kongrenin bugün bu geniş sınırlara ve bilimsel anlamda belirli bir standarda sahip olmasında ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kulübü danışmanı Yard. Doç. Dr. Aslı Kumbasar’ın katkıları çok büyük.

 350 kişilik kontenjana sahip kongre için son kayıt 30 Eylül. Kayıt olmak için buraya tıklayıp adımları izlemeniz yeterli. 

Kongre Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/itumbgstudentcongress

Geçen seneki kongre ise işte böyle geçmiş;

İTÜ, 10 araştırma üniversitesinden biri oldu İTÜ kulüplerinin tanışma toplantısı tarihlerini sizler için derledik

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi