Öğrenciler sordu, Türk bilim insanları İTÜ'de cevapladı

TAF Network(Uluslararası Bilgi Paylaşım Ağı) tarafından düzenlenen 4. Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi'ne üniversitemiz ev sahipliği yaptı. 

Dünyanın dört bir yanındaki Türk bilim insanlarını İTÜ'ye getirip tecrübelerini öğrencilerle paylaşmalarını sağlayan zirvede; yurtdışında akademik çalışma yapmak isteyen öğrenciler sordu, uluslarası deneyime sahip Türk akademisyenler SDKM'de cevapladı ve tecrübelerini aktardı.

Kanada Waterloo Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur, "Whitley Altın Çevre" ödülü sahibi Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu,  ABD'de “Dünyayı Değiştirecek 35 Bilim İnsanı” arasında gösterilen Stanford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Utkan Demirci, MIT Technology Review dergisi tarafından 2015'te "35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi”ne tıpta ve biyolojide çığır açan liderlerden biri olarak seçilen Stanford Üniversitesi'nden Dr. Naşide Gözde Durmuş, Japonya'da kurduğu Ayonbc firması ile  dünyada yüz tanıma alanında en iyi ikinci firma seçilen Osaka Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadi Vural da zirvedeki konuşmacılar arasındaydı.

Rektörden marjinal hamle: İTÜ'ye Arapça heykel Havada karada şimdi de denizde İTÜ

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi