Otopark iddialarına İTÜ'den cevap geldi

İTÜ otoparklarının işletmesinin değişimi son dönemde İTÜ öğrencilerinin gündemlerinden biri haline geldi. Otopark işletmesinin 3M Arge A.Ş. firmasından Ardes Araştırma Teknoloji ve Teknik Destek Hizmet San. Tic. A.Ş. firmasına devredilmesi ve bazı aboneliklerin aktarılması veya para iadesi durumlarını ortaya çıkarması sonucu yapılan açıklamada eski aboneliklerin 1 Nisan 2022 tarihi itibariyle geçersiz sayılacağı ve kalan kullanım ücretlerinin 3M Arge A.Ş. firmasıyla görüşülerek geri ödeme alınabileceği belirtilmişti. Bu açıklama sonucunda Birçok öğrenci ise 3M Arge A.Ş. firması ile görüşme sağlayamadığını, görüşme sağlayabilen öğrencilerse ödemelerini alamadıklarını ifade etti.

3M Arge A.Ş. firmasıyla görüştüğünü belirten bir öğrenci:Sosyal medya üzerinden ulaştırılmış bir söylenti

Öğrenci abonmanları devam edecek

Öğrencilerin iadelerini alma ve abonmanlarını devam ettirme konusunda sorunlar yaşaması üzerine İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'dan 29 Mart tarihinde bir açıklama geldi. Mağduriyetini bir tweet aracılığı ile anlatan öğrenciye cevap veren Prof. Dr. Koyuncu, öğrencilerin önceki sözleşmesi bitene kadar yeni sözleşme istenmeyeceğini ve hiçbir mağduriyet yaşanmayacağını belirtti. Ancak hatırlatmak gerekir ki İTÜ otoparklarını sadece öğrenciler kullanmıyor. Rektör Koyuncu, otoparkları kullanan Teknokent çalışanlarının abonelikleri hakkında herhangi bir açıklama yapmazken açıklamasında "öğrencilerden yeni sözleşme istenmeyecek" ibaresi ise gözleri üzerine çekti. Teknokent çalışnalarının aboneliklerinin ne olacağı akıllardaki soru işaretlerini koruyor.

İTÜ'den Ardes A.Ş. hakkında açıklama geldi

Otopark işletmesinin Ardes A.Ş. firmasına devredilmesinin ardından 14.01.2022 tarihinde kurulan, henüz iki aydır varlığını sürdüren bu şirketin amacı, kim veya kimler tarafından kurulduğu, yönetim kurulunda kimlerin yer aldığı gibi konular ise merak konusu olup akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. 29 Mart 2022 tarihinde İTÜ tarafından "Ardes A.Ş Hakkında Duyuru" başlıklı bir duyuru yayınlandı.

Ardes A.Ş. Yönetim Kurulu

İTÜ'nün duyurusunda içerisinde İTÜ öğretim üyelerinin yer aldığı belirtilen yönetim kurulunda 3 kişi bulunuyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı makamında Prof. Dr. Hacı Ali Mantar yer alıyor. Mantar, bu göreve münferiden (bireysel olarak, tek başına) atanmış durumda. Kendisi aynı zamanda şu anki dört İTÜ Rektör Yardımcısı'ndan biri. Ardes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını Doç. Prof. Dr. İsmanil Dabanlı müştereken (ortaklaşa olarak) üstlenmiş durumda. Kendisinin yanında henüz kayıtlı bir yardımcı daha görünmüyor. Dabanalı, aynı zamanda İTÜ Genel Sekreter Yardımcıları'ndan biri. Yönetim kurulunda son olarak kayıtlı üçüncü kişi ise Dr. Veysel Türkel. Türkel, Kasım 2020 tarihinden Şubat 2022'ye kadar İTÜ Vakfı Genel Sekreteri'ydi. Bu görevinin sonlanması ardından aynı ay içinde Ardes A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi olarak Ardes A.Ş siciline işlendi. Türkiye Ticaret Sicil'inde Dr. Veysel Türkel, Ardes A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi (müştereken) olarak görünürken Linkedin sayfasında Genel Müdür olarak görünmekte.

Dr. Veysel Türkel'in Linkedin sayfası:

Türkiye Ticrater Sicil'inde görünen ARDES A.Ş. yönetim kurulu:

İTÜ duyurusunda bahsedilen Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki ilanda Ardes A.Ş için herhangi başka bir Yönetim Kurulu Üyesi/Yetkili bulunmamakta. Sorgulamayı Ardes A.Ş.'nin 354008-5 Ticaret Sicil No'su ile İstanbul Ticaret Odası'ndan kendiniz de yapabilirsiniz.

Kurucu ve Kar Dağılımı

Kurucu, firma kar tespit ve dağıtımı gibi bilgilerin detayları yine duyuru bahsedilen Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki başka bir ilanda yer alıyor. İTÜ'nün de belirttiği gibi kurucu İTÜNOVA TEKNOLOKİ ANONİM ŞİRKETİ olarak görünüyor. Duyuruda üyelerin herhangi bir ücret almadığını belirtiliyor. Kar tespit ve dağıtıma hakkındaki resmi açıklama aşağıdaki gibi.

1773 İTÜ Satış Mağazasının yeni yeri belli oldu arıSanat: Nisan ayında vizyona girecek sinema filmleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor