Seyyidi Kerim
Son 180 günde 0 haber

Oyunun ruhu ödülü Frizbi Teknik'in oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Ultimate Frizbi Ligi'ni frizbi takımımız Frizbi Teknik, Spirit of the Game (Oyunun Ruhu) sıralamasında şampiyon, genel sıralamada ise 3. tamamladı. Geçtiğimiz yıllarda katıldığı üç yurt dışı turnuvasından (2 Amsterdam, 1 Budapeşte) da oyunun ruhu ödülüyle dönen Frizbi Teknik, bu geleneğini yurt içi müsabakalarında da sürdürdü. 

İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi olmak üzere toplamda 7 üniversiteden yaklaşık 200 öğrencinin yer aldığı lig kapsamında 40'tan fazla karşılaşma yapıldı. Frizbi Teknik çıktığı 12 karşılaşmadan 9 galibiyet alarak ligi 3. tamamladı.

Oyunun ruhu ödülünü hak eden nasıl belirleniyor?

Hakemsiz, temassız ve kadın-erkek karışık oynanan Ultimate Frizbi sporunda centilmenlik ve fair-play en üst düzeyde. Her pozisyonu oyuncular kendi aralarında konuşarak çözüyor ve maç sonunda rakibinin centilmenliğini puanlıyor. Bu puanlama; kural bilgisi, fauller ve temassızlık, tarafsızlık, olumlu tavır ve iletişim kategorilerini içermekte. Bu sporda en büyük ödül oyunun ruhu ödülü. Rakiplerinden en çok puanı toplayıp oyunun ruhu şampiyonluğunu elde eden Frizbi Teknik'i kutluyoruz.

Frizbi Teknik neler yapıyor?

Okulumuzun aktif spor kulüplerinden olan Frizbi Teknik, üniversiteler arası ultimate frizbi liginin yanı sıra Türkiye'de her sene düzenlenen ortalama 5 turnuvaya ve her yıl en az bir tane yurtdışı turnuvasına katılıyor. Ülkemizi ve okulumuzu Avrupa'da son 3 yıldır başarıyla temsil ediyor. 

Ekim ayında İTÜ Stadyumunda düzenledikleri 5. İTÜ Ultimate Frizbi Turnuvasına 12 takım 200'ü aşkın sporcu katılmıştı.

 

İTÜ Sosyal'de bu hafta: 16-22 Aralık 2017 İTÜ'ye yeni bölüm açılıyor: Oyun ve Etkileşim Teknolojileri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor