Esra
Son 180 günde 10 haber

SDKM’de Prof. Dr. Aral Okay'ı anma töreni

12 Kasım günü vefat eden İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Ana Bilim Dalı ile Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü eski müdürü, emekli öğretim üyesi olan Prof. Dr. Aral Okay için 13 Kasım Pazartesi günü saat 14:30’da İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. 

Dünyanın en etkili bilim insanı

Stanford Üniversitesi ile Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier’in 2020’de dünyanın en etkili bilim insanlarını açıklandığı listeye giren ve 66 İTÜ’lü akademisyenle birlikte “Kariyer Boyu Etki” listesine adını yazdıran Prof. Okay, 13 Kasım 2023 günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle anıldı. 

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Prof. Dr. Okay’ın aralarında Celal Şengör ile Naci Görür’ün de olduğu birçok seveni katıldı.  

Önemli çalışmalar yürüten ve bilim dünyasına değerli katkılarda bulunan Prof. Dr. Okay’ın adının yaşatılacağı belirtilen anma töreninin ardından cenazesi, Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 
İTÜ Tekstil Mühendisliği öğrencisi Ahmet Furkan Yılancı hayatını kaybetti İTÜ Maden Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Aral Okay hayatını kaybetti

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi