Emre
Son 180 günde 0 haber

Timeline'da İTÜ: 2 - 16 Ocak

2022'ye girmemizle birlikte İTÜ Twitter timeline'ında çeşitli konular gündeme geldi. Timeline'da İTÜ'de bu hafta 2 Ocak - 16 Ocak arasında İTÜ Twitter timeline'ı var.

1) Orta bahçede sigara keyfi yüzlerce beğeni aldı

İTÜ Taşkışla kampüsünün orta bahçesi öğrenciler arasında ününü korumaya devam etmekle birlikte artık sanal ortama da taşınıyor hatta ders arası sigara içmek bile mümkün. İTÜ'lü bir öğrenci tarafından hazırlanan 20 saniyelik videoda Taşkışla orta bahçesinin neredeyse aynısı bulunmakla birlikte İTÜ'nün vazgeçilmezi olan kediler de videodan nasibini aldı. Sigara molası veren bir öğrencinin de videoda bulunmasıyla birlikte İTÜ'lüler videoda kendilerini gördü ve tweet oldukça ilgi topladı.

2) Orta Doğu'da kartlar yeniden dağıtılıyor. Ama hangi kart?

Hepimiz en az bir kere metroda İTÜ kartını ya da Arı Kapı'da İstanbulkart basmışızdır. Yaşarken utanç verici ve hatta acı verici bir durum olabilir ama sonrasında hepimiz gülerek anlatıyoruz. Yanlış kartın yanlış yerde basılması bu hafta yine timeline'da yer buldu ve onlarca beğeni alarak birçok İTÜ'lü öğrencinin duygularına ortak oldu.

3) İtiraf sayfaları hız kesmeden devam ediyor: "İTÜ Ayak Severler Derneği (ayakk.36.5)" hesabının sahibi bulundu!

İTÜ'nün her yerine özel açılan itiraf sayfalarında itiraflar her gün gelmeye devam ederken bazen gelen itiraflar şok edici olabiliyor. Zaman zaman komik, zaman zaman romantik olan itiraflara bu sefer abartılı ve garip bir itiraf ekleniyor. İtirafın Twitter'da paylaşılması sonucu yüzlerce öğrenci tarafından beğenildi.

4) We are in the Endgame now...

İkinci vizelerin de bitmesiyle birlikte artık dönemin yani oyunun sonuna geldik ve finaller geliyor. Finallerin gelmesiyle birlikte İTÜ'lü öğrenciler finallerle ilgili duygularını Twitter'da paylaşıyor ve oldukça ilgi gören bu paylaşımlar bu hafta timeline'a yön veriyor.

5) Malum geri dönüşüm kutusu

İTÜ bölümlerinin cinsiyet oranı yıllardır bir mizah konusu. İTÜ'lü bir öğrencinin bu konuda attığı bir tweet ise malum geri dönüşüm kutusunu hatırlattı. 

6) What a final huh? Captain it's second midterms

Sonsuz bir döngünün içindeymiş gibi hissettiren İTÜ'de dönem sonuna geldikçe öğrencilerin bıkkınlığı timeline'da yer buldu ve onlarca öğrencinin aynı hissi paylaştığını düşünerek tweetin yüzlerce like aldığını söyleyebiliriz.

7) Ekmek yoksa pasta yesinler: "Notunuz ortalamanıza dahil edildi ancak henüz duyurulmadı mayalanıyor"

İTÜ'deki rapor ve ödev çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. İTÜ'lü öğrencilerin ödevleri arasına yeni bir ödev daha eklenmiş gibi: Ekmek yapmak... Ödevi için ekmek mayalayan ve bunu Twitter'da paylaşan İTÜ'lü öğrenci onlarca beğeni alarak timeline'da yer buldu.

8) 21 yaşında İTÜ'lü: "İTÜ'de okumak hiç stresli değil"

İTÜ'de okumanın ne kadar stresli ve yorucu olduğu tüm İTÜ'lüler tarafından bilinen bir gerçek. Bu trajikomik gerçek öğrencilerin mizahıyla birleşince timeline'da oldukça ilgi çeken bir şekilde gündem oldu. Eğer siz de kampüste zombi gibi geziyorsanız hiç merak etmeyin çünkü İTÜ'de okumak hiç stresli değil (!)

9) Değerlendirme anketi zamanı, bordo klavyeliler göreve!

Dönemin bitmesiyle birlikte İTÜ'nün her dönem sonu yolladığı ve kalite ile verimi artırmayı amaçlayan dönem sonu anketleri bu dönem de paylaşıldı. İTÜ'lü öğrencilerin dönem boyunca yaşadığı zorluklar bu anketlerde yazıya dökülüyor. İşte bu tweette öğrenci hayatının en büyük zorluklarından biri olan grup ödevleri yazıya dökülmüş.

10) "Kanka çerez ders yea kesin almalısın bu dersi"

Dönemin bitmesiyle birlikte derslerin VF notları açıklandı. Bazı derslerde (ne tesadüf ki) neredeyse sınıfın tamamı VF alarak finale girme hakkını kaybetti. Durumun saçmalığı Twitter'da "kolay ders net AA" şeklinde ironik bir dille paylaşıldı ve onlarca beğeni toplayarak VF alan öğrencilerin hissine ortak oldu.

11) Finallerde halledemedik bütlerde hallederiz. Oh wait, İTÜ'de büt yok!

"Quizler battı vizelerde hallederiz, vizelerde bittik neyse finallerde hallederiz." cümlesini dönem içinde en az 1 ders için hepimiz kurmuşuzdur. Farklı üniversitelerdeki arkadaşlarınızın nisbet yaparcasına "Neyse bütlerde hallederiz" dediğini her duyduğunuzda İTÜ'de büt olmaması gerçeğinin yüzünüze bir tokat gibi çarptığının farkındayız. Umarım finallerde hallederiz!

12) "N" yazınca çıkan Ninova 

Google'a girip "n" harfine basınca hepimizin ekranında en az 1 kere de olsa Ninova çıkmıştır. Ninova'ya girip yeni bir ödev yüklendiğini görür, o günü sadece ödev yaparak geçiririz. Peki "n" tuşuna basınca Ninova yerine Netflix çıksaydı hayatımız nasıl olurdu? Bu durum Twitter'da gündem olan "psikolojide bir kural varmış" akımı ile harmanlanarak İTÜ timeline'ında yer buldu ve büyük bir ilgi topladı.

13) Finaller başlamasıyla insanlar zaman algısını kaybetmeye başladı

Finallerin başlamasıyla birlikte herkes yoğun bir çalışma temposuna girmiş durumda. Bu temponun en büyük yansıması Kovan'da hissediliyor. Gece 4-5 saatlerinde hala dolu olan Kovan görüntüleri bazılarını şok ederken bazılarını çalışma isteği ile doldurmuş olabilir. İşte Kovan'dan gece manzaraları:

İTÜ'de mazeret sınavları için "E-Başvuru" Dönemi Final dönemine yaklaşırken MED'den müjdeli haber

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor