Emre
Son 180 günde 2 haber

Timeline'da İTÜ: Ara tatil özel

1-) Finaller bitti şimdi ne oluyordu :)

İTÜ’de herkes adına yorucu bir dönemdi ve hiç bitmeyen finaller sonunda bitti. Herkesin uzun zamandır hayalini kurduğu tatil başladı. Tatil öncesi açıklanan final notlarıyla İTÜ’lülerin GPA’ları belli oldu. GPA’lar belli oldukça konuyla ilgili espriler Twitter’da yoğun ilgi gördü.

2-) Sormayın kardeşim artık şu soruyu: Eee finaller bitti ben kaldım bu okulda büt yok muydu ya? Yok!  

Finallerin bitmesi ve notların yavaş yavaş açıklanması derslerden kalan öğrenciler için akıllara “Bu okulda neden büt yok kardeşim” sorusunu getirdi. Evet hepimizin bildiği gibi İTÜ’de büt yok ve dersten kalırsak en baştan almak zorundayız ona göre :) Neyse ki çorbamız var…

3-) Büt yoksa oturup çalışacağız ama nerede?

Tatil öncesi finallere çalışan İTÜ’lüler çalıştığı ortamla ilgili espri yapmayı da eksik etmedi. Siz nasıl bir ortamda çalışıyorsunuz? Yaratıcı çalışma ortamlarını yorum olarak atabilirsiniz :)

4-) İyi tamam finaller bitti de ben bu finalden kaç aldım?

Dönem boyunca vizesi ödevi quizi demeden çalışan İTÜ’lüler en son finallere girdi fakat final notlarını öğrenemedi. Herkesin en az bir kez yaşadığı bu durum İTÜ’de hala devam ediyor. Finale giren öğrenciler final notunu öğrenemeden harf notunu öğreniyor ve bu yüzden aldığı harf notuna itiraz edemiyor…

5-) Şey bana dersten kalmayacaksın dendi bu FF ne fevkaladenin fevkaladesi mi?

İTÜ’de hiç yabancı olmadığımız manzaralardan birisi de bir dersten tüm sınıfın ya da sınıfın çoğunluğunun o dersten kalmasıdır. Güz dönemiyle birlikte bu durumla yine karşılaştık ve sosyal medyada oldukça ilgi çeken bu durum İTÜ’nün en büyük sorunlarından biri olarak devam ediyor. Öğrenciler mi suçlu yoksa hocalar mı?

6-) Yine harf notları son güne kaldı ya

Sınıfın çoğunluğunun dersten kalmasına alıştık ama bu okulda tek alıştığımız durum bu değil… Harf notlarının sistemin kapanmasına saatler kala hala girilmediğine hemen hemen herkes şahit olmuştur. Gelecek dönem alacağımız dersleri buna göre belirlerken derslerin sistemin kapandığı gün hatta daha sonra girilmesi öğrenciler için büyük bir problem olarak devam etmekte.

7-) Dersler yeni bitmişti ben neden ders seçiyorum yine

Güz döneminin bitmesi ve bahar dönemine başlamaya yaklaştıkça İTÜ’lü öğrencilerin en büyük problemlerinden biri olan ders seçimi öğrencileri karşılıyor. Yetersiz kontenjan, çöken sistem ya da ders ön şart hataları İTÜ’lü öğrenciler için ders seçimini adeta bir savaş haline getiriyor. Burası açlık oyunları burada hayatta kalan ders seçer :/

8-) Dönem gelmeden bildirimi gelir :)

Tatilin bitişiyle birlikte herkes derslerini seçti ve Ninova sınıfları oluşturuldu… Herkesin rüyalarına giren “Uzaktan Eğitim Oturum Daveti” bildirimi öğrencilerin ekranına çıkmaya başladı. Herkese kolay gelsin akademik hayatınızın tavan yaptığı bir dönem olsun :) Eee sonuçta bu dönem tüm derslere girip düzenli çalışacağız geçen dönem gibi :')

İTÜ yemekhanesinde hafta sonu yemekleri başlıyor İTÜ'de yeni bir mekan: CAFFÈ FERRO

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi