Tunus-Türkiye Üniversiteleri İşbirliği Forumu İTÜ'de Gerçekleşti

2 Mayıs 2016 Pazartesi günü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından hazırlanan "II. Tunus-Türkiye Üniversiteleri İşbirliği Forumu" yapıldı. Türkiye'den 15 Tunus'tan ise 8 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen forumda ana konu iki ülke arasındaki yükseköğrenim konusunda işbirliğini arttırmaktı.

YÖK Üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu ile Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Selim Şura başkanlığında Tunus Üniversiteleri Rektörleri yer aldı. Türkiye’den ise Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile birlikte, Adnan Menderes, Atatürk, Bülent Ecevit, Çankırı Karatekin, Çukurova, Erzurum Teknik, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İzmir Katip Çelebi, Marmara, Mersin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Uludağ üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları bu foruma katıldılar.

Açılış konuşmalarından sonra öğrenci değişimi, bilimsel işbirliği, ortak proje yönetimi ve akademisyen değişimi konularında çalışmalar yapmak üzere karara varıldı. Buna ek olarak Tunus ve Türkiye için tarih, medeniyet ve felsefe alanlarında iş birlikleri yapılması ve bu iş birliklerinin desteklenmesi kararlaştırıldı.

Toplantı sonrası, iki ülkenin heyetleri İTÜ Ayazağa Yerleşkesini, laboratuvarlarını ve  Teknokentleri kapsayan bir gezi gerçekleştirdiler.

Devrim'in mühendislerinden birini daha kaybettik Rektör adayları sözlü sınava çıkıyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi