Selis
Son 180 günde 0 haber

Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne İTÜ'lü başkan

Türkiye İhracatçılar Meclis'inin 30 Haziran'da gerçekleşen 25. Genel Kurulu seçimlerinde İTÜ Elektrik Fakültesi mezunu İsmail Gülle, 3 adayın yarıştığı başkanlık seçiminde 398 delegeden 149'unun oyunu alarak Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) 25. Genel Kurulu Haliç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 439 Delegeden 398'inin katıldığı seçimde İsmail Gülle, 149 oy alarak TİM'in 4. Yönetim Kurulu Başkanı olurken diğer iki başkan adayı Tahsin Öztiryaki 140, Oğuz Satıcı ise 109 oy aldı. Genel Kurul'da ayrıca 27 sektör konseyi başkanı da belirlendi.

Devir Teslim Konuşması sırasında Gülle

İsmail Gülle kimdir?

1960 yılında Sivas'ta dünyaya gelen İsmail Gülle, ilk ve orta öğrenimini de Sivas'ta tamamladı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi'nden mezun olup, ihtisas programını da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nde tamamladı.  Daha sonra babası Halis Gülle'nin 1970'te kurduğu Gülle Entegre Tekstil İşletmeleri A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devir aldı.

1999 - 2003 yılları arasında İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Gülle, 2003 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinin yanı sıra Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcılığı, Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ergene-2 Organize Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mütevelli Heyet Üyeliği görevlerini de başarıyla yürütmekte.

Evli ve iki çocuk babası Gülle, aynı zamanda Sivas ve ilçelerinde yaptırdığı okullar, çok sayıda orta ve yüksek öğrenim öğrencisine gerek bireysel gerekse kurumsal kaynaklardan sağladığı burs olanakları ile eğitime destek vermektedir. 

İTÜ'lü bir bilim insanı: Kazım Ergin İTÜ'lü bir bilim insanı: İhsan Ketin

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor