Mert
Son 180 günde 0 haber

Tuzla Kampüsü'ne yeni ve modern eğitim binası

İTÜ Tuzla Kampüsü'nde yer alan Denizcilik Fakültesinin eski yatılılık binası, deprem güvenliği tedbirlerini karşılayamayan ve ömrünü tamamlamış olması nedenleriyle yıkılarak, yerine yeni ve modern bir eğitim bloğu yapılacak. Eski binanın içerisinde yer alan yemekhanenin de deniz kıyısına taşınması planlanıyor. Proje tasarımı ise 2012-2016 yılları arasında İTÜ Mimarlık Fakültesi dekanlığı yapmış olan Prof. Dr. Sinan Mert Şener'e ait.

5 katlı yeni eğitim kompleksi

Yeni eğitim kompleksi bodrum ve zemin katlar dahil 5 katlı olacak şekilde tasarlandı. Halen eğitim verilen barakaların yıkılıp, 12.015 m² alana sahip yeni bina inşaatının tamamlanmasından sonra kampüsteki yeşil alanın da artacağı öngörülüyor.

Beton sınıfı değerlendirmesinden geçememişti

Eski yatılılık binası, 10 Mart 2016 tarihinde İTÜ İnşaat Fakültesi öğretim görevlileri tarafından yapılan beton sınıfı değerlendirmesi sonucunda mevcut hali ile yeterli güvenliğe sahip bulunmamıştı. Öğretim görevlileri “Eski Yatılılık binasının mevcut hali ile yeterli güvenliğe sahip olmadığı, dolayısı ile bu binanın güçlendirilmesi veya ekonomik ömrünü tamamlandığı düşünülen binanın yıkılması uygun görülmüştür.” şeklinde açıklamada bulunmuşlardı.

Innogate programı ile ABD'ye gidecek girişimler belli oldu İTÜ Gri Kampüs projesinde sıradaki asfalt Gölet'e

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor