Zeynep Naz
Son 180 günde 0 haber

Ücretsiz yazılım öğrenebileceğiniz siteler

Yazılım öğrenmek çoğu öğrenci için büyük bir öneme sahip ve giderek etkisini artırıyor. İş hayatında sizleri bir adım öne çıkaracak bu beceri için online olarak takip edebileceğiniz çeşitli yazılım siteleri de mevcut bulunuyor. Bizler de ücretsiz kodlama öğrenebileceğiniz 4 siteyi sizler için derledik. Keyifli okumalar dileriz.

1- Coursera

Coursera, çeşitli kurs seçenekleriyle en iyi ücretsiz yazılım öğrenme platformlarından biridir. Site, gerçek üniversite profesörleri tarafından verilen çevrimiçi kurslardan oluşuyor. Tüm kurslar ücretsiz gözüküyor, ancak kursun tamamlandığını gösteren sertifikayı alabilmeniz için belirli bir miktarda ücret ödemeniz gerekiyor. Ayrıca, Bilgisayar Bilimi gibi birçok kursu bünyesinde barındırıyor.

2-Codecademy

Codecademy, kodlamaya yeni başlayan çoğu kişinin kullandığı bir platformdur. Bu site sayesinde programlama ve diğer teknik becerileri öğrenebilirsiniz. Codecademy, kodunuzu doğrudan tarayıcıya yazıp sonuçlarını görebileceğiniz interaktif bir websitedir. Ek olarak, JavaScript, Python, HTML ve CSS gibi ücretsiz kodlama dersleri sunuluyor.

3- edX

Ücretsiz çevrimiçi kodlamayı öğrenebileceğiniz açık kaynaklı bir yüksek öğretim programıdır. Site, çeşitli kodlama dilleri öğreten 600'den fazla harika kurs sunuyor. Sunulan programlama kursları arasında Java ve C dili gibi uygulamalar bulunuyor.

4- Codewars

Codewars, kodlamayı öğrenmenin benzersiz ve eğlenceli bir yolunu sunuyor. Biraz oyunlaştırmayla motive oluyorsanız bu platform karşınıza çeşitli seviyelerde bulmaca oyunları çıkartabilir. Sundukları kodlama kursları arasında CoffeeScript, Ruby ve Haskell gibi programlama dilleri yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

arıSpor: 12-18 Aralık spor takvimi arıSpor: 5-11 Aralık spor takvimi

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor