Elif
Son 180 günde 0 haber

URAP Raporu yayınlandı: İTÜ Mühendislik dalında Türkiye birincisi

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) araştırma laboratuvarının hazırladığı sıralamada, üniversiteler son beş yılın akademik performansı üzerinden değerlendirildi.

İTÜ sıralamada lider

Türkiye'den katılan 203 üniversitenin 24 bilim alanında katıldığı sıralamalarda üniversitemiz Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Yapay Zeka, Jeoloji , Yerbilimleri ve Makine Mühendisliği alanlarında gösterdiği başarılarla Türk üniversiteleri arasında birinci oldu.

2020-2021 dünya sıralamasında en az 5 bilim dalında yer alan Türkiye'deki 12 üniversitesinin dünya sıralamasındaki durumu;

URAP Dünya Sıralamasında Türkiye üniversitelerinin genel durumu

Dünyanın ilk 3000 üniversitesi arasına 112 Türk üniversitesi girmiş, İTÜ ise sıralamaya 725. olarak dahil oldu. İlk 1000 içerisinde ise geçen yıl olduğu gibi 9 Türk üniversitesi var. Bu sayının değişmeyip Türkiye'deki üniversitelerin sıralamada yükselemeyişinin en büyük nedenlerinden biri etki değeri yüksek dergilerdeki makale sayılarının arttırılamayışı.

URAP 2020-2021 Dünya Sıralamasında en yüksek puanı alan üniversitelerimiz ve göstergeler bazında puanları

 

İTÜ'den büyük sessizlik: Üniversiteler teker teker hazırlık eğitimlerinin nasıl olacağını ilan ediyor 1001 Projelerinde İTÜ’lü Öğretim Görevlileri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor