Özlem
Son 180 günde 0 haber

Vadi'de olaylar durulmuyor: Şimdi de silah sesleri

22 Mayıs gecesi Vadi yurtlarına ellerinde sopalarla girilmesinden sonra Vadi'de olayın yankıları devam ediyor. 24 Mayıs gecesi (bu gece) Vadi önüne gelen silahlı grup, havaya ateş açarak, İTÜ öğrencilerine gözdağı verdiler.

İstanbul'un göbeğinde kimse engel olamadı

22 Mayıs günü yaşanan olaylardan sonra 2 kişi gözaltına alınmıştı. Ertesi sabah bırakılan kişiler, 24 Mayıs gecesi asker uğurlama bahanesi ile Vadi yurtlarına araba ile gelerek, yurt önünde havaya ateş açtı. Ateş açılmasından sonra olay polise bildirildi. Ancak İstanbul'un göbeğinde Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde güvenliğin bir türlü sağlanamaması İTÜ öğrencileri ve velileri nezdinde büyük tedirginlik yaratmaya devam ediyor.

Olaylar ulusal basında

Vadi'de yaşanan olaylar ulusal basında da yer buldu. Birçok internet gazetesi ve haber kanalı olayları aktarırken, olay Star Ana Haber'e de konu oldu.

Hürriyet'in Haberi için tıklayın

OdaTV'nin Haberi için tıklayın

CNNTurk'ün Haberi için tıklayın

Star TV haberi:

Fox TV haberi:

İTÜ'yü Teksas'a çeviren olaylara Rektörlükten küçümseme çabası

İTÜ Rektörlüğü ise bu gece yaşanan olaylar için 10:24'te İTÜ resmi sitesinden açıklamada bulundu. Üst üste yaşanan olaylardan sonra İTÜ'nün güvenlik önlemleri aldığını duyurması, ve olayları "rahatsızlık vermek" olarak niteleyerek küçültmeye çalışması, can güvenliğini tehdit altında hisseden İTÜ öğrencileri arasında büyük bir tepkiyle karşılandı.

#ITUdeCanGuvenligimizYok hashtagi ile atılan ilginç twetler İTÜ'den güvenlik zafiyeti: Vadi'ye ellerinde sopalarla girdiler

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor