Nadire
Son 180 günde 0 haber

Veri Bilimi ile ilgileniyorsanız bu etkinlik ilginizi çekebilir; Datathon: Hall of Future

BEST İstanbul (Board of European Students of Technology) veya diğer adıyla Uluslararası Mühendislik Kulubü tarafından düzenlenecek Datathon: Hall of Future, 4 Haziran'da Data Hall Sanal Kariyer Fuarı'yla başlayacak ve 5–6 Haziran’da da BEST İstanbul Datathon ile devam edecek.

Nedir bu BEST Data Hall?

BEST Data Hall, öğrencilerle sektörün güçlü firmalarını network yaratma amacıyla bir araya getiren bir kariyer günü etkinliği. Üstelik öğrencilerin kurumsal şirketlerle interaktif bir şekilde etkileşimde bulunabileceği bu Sanal Kariyer Günü’ne katılmak için BEST İstanbul Datathon'da yarışmacı olmanıza da gerek yok. Data Hall, Datathon dışı katılımcılara da açık bir kariyer fuarı. Tıpkı fiziksel kariyer fuarlarındaki gibi öğrenciler standları ziyaret edip firma yetkilileri ile görüşebilecekler. Siz de veri bilimiyle ilgileniyor, bu alanda bilginizi arttırmak ve farklı şirketlerle tanışıp networkünüzü geliştirmek istiyorsanız etkinliğe buradan başvurabilirsiniz.

Peki Datathon ve BEST İstanbul Datathon?

Datathon; yapay zeka, veri bilimi ve makine öğrenmesinden faydalanarak günlük hayatta karşılaşılabilecek iş vakalarının çözülmeye çalışıldığı bir tür yarışmadır.

Datathon; katılımcılarına analitik düşünme, kriz yönetimi ve hızlı çözüm üretme gibi beceriler kazandırmayı amaçlar. İş vakalarına farklı bir açıdan yaklaşarak pratik çözümler geliştirme yeteneği kazandırır. Veri bilimi, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi konularda katılımcılarını geliştirirken bunu sahada uygulamalarına ve pratik kazanmalarına da olanak tanır. 

BEST İstanbul Datathon; bölüm ve üniversite fark etmeksizin Türkiye'nin her yerindeki lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvurabildiği; makine öğrenmesi, yapay zeka ve veri biliminin farklı alanlarının kullanılarak gerçek iş dünyası vakaları üzerinde çalışılan, 24 saat sürecek online bir BEST İstanbul yarışmasıdır.

Takımlarının en az 2 ve en fazla 5 kişiden oluşabileceği BEST İstanbul Datathon'da 24 takım yer alacak. Ödülleri ise şu şekilde:

  • 1. olan takım 5000₺
  • 2. olan takım 3000₺ 
  • 3. olan takım 1000₺

Ayrıca yarışmaya katılan herkese toptalent.co/businessschool'da geçerli "Leadership Sertifika Programı" hediye olarak verilecek.

Siz de bu ödüllerin sahibi olabilmek ve bu unutulmaz yarışma deneyimini edinmek için 28 Mayıs’a kadar buradan başvuru yapabilirsiniz.

Detaylı bilgi için;

BEST İstanbul Datathon&Data Hall

BEST İstanbul kimdir?

BEST, 1989 yılında kurulan ve teknolojiye ilgi duyan mühendislik öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci topluluğudur. 33 ülkede 99 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle yenilikçi ve yaratıcı bir öğrenci ağına sahiptir. Türkiye'de 2003 yılından beri faaliyet gösteren topluluk, çeşitli yarışmalar ve teknoloji üzerine kurslar gibi etkinlikler düzenlemektedir.

BEST İstanbul

Facebook: itu.umk

Twitter: @BEST_Istanbul

Instagram: @bestistanbul

Her İTÜ'lünün işine yarayacak 7 Discord Sunucusu Irkçı ifadelerde bulunan Cemile Tiftik'e ait olduğu düşünülen hesaptan "özür" açıklaması

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi