Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

Öğrenci tepkileri sonuç verdi: Bu sene yaz okulu yapılacak

COVID-19 pandemisi önlemleri kapsamında 6 Nisan’da uzaktan eğitime geçen İTÜ, geçtiğimiz günlerde yeni akademik takvimi yayınlamış, bu takvime göre bahar yarıyılı sonu 10 Ağustos 2020 olarak belirlenmişti. Yaz okulunun akıbeti ile ilgili ise bir açıklama yapılmamıştı. 21 Mayıs'ta yapılan senato toplantısında ise yaz okulunun yapılması kararı alındı. İTÜ Rektörü Mehmet Karaca yaz okulunun yapılacağını kendi hesabından attığı tweet ile duyurdu.

Öğrencilerin tepkisi sonunda sonuç verdi

Geçtiğimiz haftalarda İTÜ'lüler sosyal medyadan organize olarak #İTÜlübirlikolmalı hashtagi altında taleplerini dile getirmişti. Bu taleplerden en önemlisi de İTÜ'lülerin yaz okulunu istiyor oluşuydu.

Karar yeni değil

İTÜ öğrencileri, yaklaşık 2 haftadır Rektör Karaca'nın katıldığı canlı yayın programlarında taleplerini Karaca'yı mesaj yağmuruna tutarak belirtmişti. Bunun yanında öğrenciler senato üyesi olan hocalarına da bu konuda bir süredir baskı yapıyordu. Senato da bir süredir yaz okulu takvimini netleştirmekle uğraşıyordu.

Online mı yüz yüze mi?

YÖK'ün aldığı karar uyarınca yaz sürecinde yüz yüze ders yapılamayacak olmasından dolayı, yaz okulunun online yapılması bekleniyor.

Yeterlilik Sınavı (Proficiency) tarihi belli oldu Yeni dönemde İTÜ'ye giren Maden, Jeoloji ve Cevher Hazırlama Mühendislerine asgari ücret tutarında burs

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor