Öykü
Son 180 günde 0 haber

Yemekhane ücretlerine yeniden zam geldi

9 Ağustos günü düzenlenen Üniversite Yönetim Kurulu toplantısı neticesinde İTÜ Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı İTÜ Yemekhaneleri'nin ücretlerine yeniden zam geldi. Yemekhaneye gelen zamlar ise SKS'nin resmi web sitesinden duyuruldu. Yeni zamlarla birlikte öğrenci için öğle yemeği 3 TL olurken, akşam yemeği de 4 TL oldu.

1 sene ara ile zam

Geçtiğimiz sene Ağustos başında yemeklerin "kalitesinin ve menü çeşitliliğinin korunması adına" yemekhane ücretlerine zam gelmiş, öğrenciler için 2 TL olan öğle yemeği 2.5 TL'ye, akşam yemeği ise 3 TL'den 3.5 TL'ye çıkarılmıştı. Bu zam üstünden 1 sene geçmişken, 13 Ağustos itibariyle öğrenciler için öğle yemeği 3 TL, akşam yemeği ise 4 TL oldu.

Son zamlarla birlikle genel ücret tablosu ise şöyle;

Yemekler bu ücretlere değiyor mu?

Geçtiğimiz seneki zamma dair yapılan açıklamada "kalitenin ve menü çeşitliliğinin korunması adına" bu arttırımın yapıldığı söylenmiş, bu cümleler de öğrencilerden epey tepki çekmişti. Halihazırda İTÜ yemekhanesi diğer devlet üniversitelerinden çok daha pahalı olurken, kalite ve porsiyon açısından da diğer çoğu devlet üniversitesini geriden takip etmekte. 

Bu sene açıklama da yok

Yapılan duyuruda zammın ne zaman yapıldığı, ne zamandan itibaren geçerli olacağına yer verilirken geçtiğimiz senenin aksine zammın sebebine değinilmedi. 

Aramıza hoşgeldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gerekenler İTÜ'lü bir bilim insanı: Gülsün Sağlamer

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi