Yine yeniden şampiyon Hornets

Geçen senenin Ünilig şampiyonu İTÜ Hornets, nefes kesen karşılaşmada ligin yeni ekibi Anadolu Rangers'ı 27-28 mağlup etmeyi başardı. 

Maç 3 Mayıs Pazar günü 11.00'de, Samsun'da 19 Mayıs Stadyumu yan sahalarda gerçekleşti. Hornets seyircisi İstanbul'dan 11 saatlik yola rağmen takımlarını desteklemeye Samsun'a geldiler.

Maçın ilk yarısında Anadolu Rangers koşu oyunlarını durduramayan Hornets, pas oyunlarında etkili olmayı denedi.

Rangers pas oyunu ve ekstranın başarılı olmasıyla skoru 8-0 yaparken İTÜ #82 Deniz Yılmaz'ın touchdown'ı gecikmedi ve PAT'inin de başarılı olmasıyla durumu 8-7 yaptı. Pas oyununu nadiren tercih eden Anadolu, yine bir koşu oyunuyla toucdown yaptı ve ekstrayı da alarak  skoru 16-7 yaptı. Hemen ardından yıldız oyun kurucu #19 Ateş Akkor'un koşusuyla puan alan İTÜ, PAT'yi de alarak durumu 16-14 yaptı. İlk yarının sonlarına doğru Rangers kick off return ile sayı buldu ve ekstrayı da endzone'da bitirdi. Böylece ilk yarı 24-14 Rangers üstünlüğüyle kapanmış oldu.

Devre arasında yapılan ateşli konuşmalar sonucunda İTÜ 2. yarıya istekli başladı. 3. çeyrekte bir field goal deneyen Hornets, başarılı olamadı. 4. çeyreğin başında deneyimli yıldız WR #82 Deniz Yılmaz 9 yard pası end zoneda bitirerek durumu 24-21 yaptı. Field goal de başarılı olan Rangers skoru 27-21 yaptı. Son 5 dakikaya girilirken İTÜ top kaybı  yaptı ve top Rangers'a geçti.

Hornets defansı bundan sonra oyuna karakterini koyarak Anadolu'ya punt yaptırmak zorunda bıraktı. 

Maçın son anlarına gelirken oyuna giren takımın offensive line hariç her mevkisinde oynayabilecek kapasiteye sahip #11 Deniz Ata, yeni receiverların tecrübesizliğinden ve #4 Ozan Özcan'ın sebepsiz yere 4 maç ceza almasından dolayı D.Ata son dakikalarda receiver olarak oyuna girdi. 1 dakikadan az bir süre kalmışken Hornets 3 hakkında da end zone'u geçemedi. 4. hakkında İTÜ, offensive line'ın kusursuz korumasıyla ve #19 Ateş Akkor'un müthiş pasıyla #11 D.Ata end zoneda topu tutarak touchdown yaptı, (Türkiye'nin en iyi WR olduğunu da göstermiş oldu)  ve skoru 27-27  yaptı. PAT'de de başarılı olan Hornets son 48 saniyeye 27-28 önde girdi. Son oyunlarında uzun pası tercih eden Rangerssayı bulamadı ve İTÜ Hornets iki kez üst üste Ünilig şamiyonu olmuş oldu.

 Maç topu ise maçın başından sonuna kadar kusursuz oynayan #82 Deniz Yılmaz'a verildi. Böylece Hornets İstanbul'a şampiyon olarak döndü.

İTÜFEST'15 Alternatif Sahne Programı Belli Oldu! Denizatı Denizcilik Festivali 9-10 Mayıs'ta

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu