YTÜ Yıldız Kampüsü Cumhurbaşkanlığına mı geçiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mayıs 2015 tarihinde katıldığı Mehmet Barlas'ın programında Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'ta yer alan Yıldız Kampüsü'nün de içerisinde bulunduğu bölgenin Cumhurbaşkanlığı malı olacağına dair açıklamalarda bulundu. Yıldız Kampüsü içerisinde yer alan fakülteler geçtiğimiz yıllarda Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne taşınmaya başlamıştı. Elektrik- Elektronik Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi taşınan fakülteler arasında yer alırken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin 2015 yılında Davutpaşa Kampüsü'ne taşınacağı biliniyor.

Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasından sonra öğrenciler Yıldız Kampüsü'nün ve içinde bulunan tarihi binanın üniversitelerinde kalması gerektiği hakkındaki görüşlerini ve tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteriyor. Change.org üzerinden başlatılan "YTÜ, Yıldız Kampüsü'ndeki Varlığını Sürdürsün " adlı imza kampanyasında destekçi sayısı 8600'ü geçti. Kampanya muhattabları YTÜ Rektörlüğü ve T.C. cumhurbaşkanlığı.

Söz konusu kampanya: https://www.change.org/p/yt%C3%BC-y%C4%B1ld%C4%B1z-kamp%C3%BCs%C3%BC-ndeki-varl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1-s%C3%BCrd%C3%BCrs%C3%BCn

İstanbul turizm merkezlerinden biri olan Taksim'in göbeğinde yer alan ve mimari yapısı ile göz dolduran, 1943-1950 yıllarında tadilattan geçtikten sonra İTÜ Rektörlüğü tarafından Mimarlık-İnşaat Fakültesi olarak kullanılmaya başlanan Taşkışla Binası'da el değiştirme ve otel zincirine dahil edilmek istenen öğretim yuvalarından biri. 1984 yılında ES-KA Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye 49 yıllığına kiralanan Taşkışla Binası için otel olma yolunda ilk adımlar atılmış, restorasyon için ilk çiviler çakılmıştı. Dönemin başbakanı ve aynı zamanda bir İTÜ'lü olan Turgut Özal Taşkışla Binası'nın otel olmasını destekleyen isimler arasındaydı. 1. sınıf tarihi eserler arasında yer alan Taşkışla için Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği, Mimarlar Odası tarafından 1988'de İdari Mahkeme'ye dava açıldı. 1989 yılında Taşkışla Binası lehine haklı bulunan dava  Prof.Dr. Erol Kulaksızoğlu, Prof. Dr. Yıldız Sey, Prof. Nezih Erdem başta olmak üzere öğretim görevlileri ve Taşkışla öğrencilerinin direnmeleri ile otel olmaktan son anda kurtarılmıştı.

2014-2015 Lisans Mezuniyet Töreni'ne adım adım Daha temiz bir İTÜ için elele

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi