Rektörlük Yarışı ve LYS Tercihleri ile İTÜ
Arkadaşlar uzun bir aranın ardından yeni yazımla sizlerle bulunmaktayım. Aradan ne vizeler ne finaller ne bütler geldi geçti ama "harf notu gider transkript baki kalır" diyerek yeni dönemi beklemeyi öneriyorum.Yazımın uzunluğu gözünüzü korkutabilir çünkü ben bile bitirince korkmuştum.Çok sıkılırsanız eğer Leyla ile Mecnun Dizisinden bir kaç sahne izleyip kendinize gelebilirsiniz :)[Tavsiye]. Son yazım ile şuan arasında oldukça zaman geçti ve İTÜ müz'de çeşitli farklılıklar oldu bunlardan en önemlisi olan Rektör seçimleriyle yazıma başlamak istiyorum.
İTÜ'de Rektörlük Seçim Sürecimiz
Bildiğiniz takip ettiğiniz üzere çok sevdiğimiz, öğrencinin tek dostu ve arkadaşı olan rektörümüz SN. Muhammed ŞAHİN hocamız tekrar seçilemedi. Bir çoğunuz gibi bizde çeşitli girişimlerde bulunduk fakat farklı nedenlerden dolayı demokratik ülkede yaşamamıza rağmen demokratik olmayan bir seçim sonucu ile karşı karşıya kaldık. Anayasa Madde 2 deki gibi "Türkiye Demokratik bir devlettir" ibaresinin oldukça zıttı olan bir atanma yaşandı. İTÜ'de veya diğer üniversitelerde bu ilk kez değil çokça kez yaşanmış bir gerçektir, her ne kadar atanabilecek olan 5 yada 3 adayın her biri alanlarında oldukça değerli önemli şahsiyetler olsa da demokrasi ne diyorsa onun olmasında fayda var diyebilirim. Bu sözlerimden eski veya yeni yönetim hakkında kötü vs. düşüncelerimizin olduğu sanılmasın, aksine her gelen yönetimin İTÜ'nün yararını ve öncü, lider üniversite kavramını sürdüreceğine eminim. Okuduğum bir haberi sizlerle paylaşmak isterim,| YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, "Yükseköğretim alanının değiştirilmesi konusunda iki konuda uzlaşma var. Bir tanesi özlük haklarının iyileştirilmesi, ikincisi rektörlük seçimleri meselesine yeni bir model getirilmesi." dedi. | Sanırım Çetinsaya çok önemli 2 konuda fikir beyan etmiş ve kesinlikle katıldığımı söylemeliyim. Rektörlük seçimlerinde yeni bir model olmalı ve demokrasinin etkin olması taraftarıyım. Bugün Muhammed ŞAHİN hocamız İTÜ'ye olan katkılarını kelimelere sığdıramayız ama gel gör ki tekrar göremiyoruz yarın ise Mehmet KARACA hocamız da önümüzdeki 4 sene İTÜ için çok değerli katkıları olduğunda tekrar seçilemediğinde aynı senaryoyu yaşayacağımızı düşünüyorum. Umarım ki Çetinsaya bu fikrinin arkasında durup görev sürecinde bu konularda değişikliğe gidilmesinde bir adım atar. Muhammed Hocamızın Teşekkür mesajını okudum ve çok önemli bilgiler verdiğini gördüm bütün İTÜ ailesine bu mesajı okumalarını tavsiye ediyorum.
Muhammed ŞAHİN Hocamızı Sevmeyen Öğrenci Yoktu
Öncelikle şahsım ve İTÜ24 adına Muhammed ŞAHİN hocamıza bize desteklerini asla esirgemediği için teşekkürlerimizi iletiyorum. Muhammed ŞAHİN hocamız İTÜ Rektör Tarihine adını altın harflerle yazdıracak bir 4 yıllık görev süreci geçirdiği için kutluyorum. Lise hocalarımdan birisi öğrenci adamla uğraşmak zordur İbrahim demişti. Hakikaten bu kadar zor bir işi hocamız sosyal medyanın tüm web sitelerini kullanarak başarması, en yakın arkadaşımızın Facebook da yazdığımız yoruma cevap süresinden bile kısa sürede her sorumuza sorunumuza cevap verdiği için arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyor darısı yeni yönetimimizin başına olması temennisinde bulunuyorum. :)
Yeni Rektörümüz Mehmet KARACA olduVe yeni yönetim hakkında bir kaç şeyler yazmak istiyorum. Mehmet KARACA hocamız seçildiği gün HABERTÜRK kanalında Murat Bardakçı'nın programında izleme fırsatı buldum, ardından mail ile kendilerine ulaşmayı denedim açıkçası ön yargılı olarak attığım mailin cevabı en kısa sürede mail kutuma ulaştı. Kendisine ön yargılardan bahsettim ve samimi bir cevapla geri dönmeleri tatmin etti ve "görevi devraldığımdan itibaren sizle yakın temas halinde olacağım, dediğin gibi beni tanıdıkça malum yerlerden gelen güdümlü bilgilerin maksatlı olduğunu gençlerimiz farkedecektir" dedi. Sn. Mehmet KARACA'ya dikkati ve cevabı için teşekkür ediyor, yeni yönetimin İTÜ ye hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.
Benzeri Görülmemiş Online Tercih Sisteminde Günün Her Saatinde Adaylara Yardımcı Olduk
Gelelim "Tercihler" konumuza. Geçen haftalarda (23 Temmuz - 3 Ağustos) LYS tercih döneminden geçtik. Bu anlamda İTÜ24 ailesi olarak benzeri görülmemiş bir Online Tercih Destek Sistemi kurarak İTÜ adaylarına hatta diğer birçok üniversite tercih edecek olan adaylara desteklerde bulunmaya çalıştık. Çoğu konuşmamızın sonucunda tebrik ve teşekkürlerini sunan öğrencilere bende teşekkürlerimi iletiyorum. Bu dönemde çok arkadaşımıza tercih konusunda bilgiler verdik ve okulumuzun olağanüstü imkanlarını tanıttık. Aday öğrencilerimizin çoğundan duyduğum laf ise genel olarak şuydu " x Bölümü hakkında bilgi verir misiniz?, okul bittiğim de işim garanti mi?, nerelerde çalışırım? ve ne kadar maaş? alırım". Bu sorulara bildiğim duyduğum araştırdığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım. Ancak dikkat ettiğim husus şu ki her öğrencinin aklında maaş konusu oldukça yaygın. Geçinme şartlarının zor olduğu dünyamızda bu soruyu duymak hakikaten mantıklı ve doğru ama kimi aday arkadaşlarımızdan duyduğum "Bu meslekte kendimi nasıl geliştirebilirim?, kendimi geliştirip yeni şeyler üretip nasıl ülkemi tanıtabilirim?" gibi sorular ise beni daha çok memnun ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi "hepiniz bana ne için okuyoruz bitirip çalışıp para kazanmak için" diye bir cevap vereceksiniz haklısınız ama olayı duygusal(maddi :)) konudan ele almak değilde birde uluslararası başarılar konusundan ele alırsa eğer maddiyattan daha önce "bu işte , bu meslekte kendimi nasıl geliştirebilirim?" sorusu önemlidir. O meslekte kendini geliştirmek, insanoğluna yararlı bir katkıda bulunmak o maddi değerlerden çok daha önemli olduğunu düşünüyorum ve bu soruları soran arkadaşlara teşekkürümü tekrar iletiyorum. Rektörümüz Muhammed ŞAHİN'in söylediği önemli bir söz vardır ki "Biz size iş vaat etmiyoruz!, İşveren olmanızı istiyoruz" bu çok önemlidir. İş bulmak değil işveren olmak ve o işte gelişmemiz bekleniyor. Bu yüzden İTÜ ye kayıt olacak arkadaşlarımıza da bunu öneriyorum 4 yıllık eğitim dönemlerinde bitirince ne kadar maaş alacağımı değil, bitirince ülkeme nasıl yarar sağlayacağımı düşünmelerini ve ona göre eğitim hayatı geçirmelerini temenni ediyorum.
İTÜ de Okumak Ayrıcalıktır
İTÜ Adayı öğrencilerimiz içinde bir duyuruda bulunmak istiyorum. Tercih sonuçları açıklandıktan sonra İTU24 sosyal medya ve yeniden aktif edeceğimiz Online Destek Sisteminden okul kayıtları hakkında bize sorularını yöneltebilecekler ve Kayıt döneminin sorunsuz geçirebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.
Biz yazımın daha sonuna geldik fikirlerinizi görüşlerinizi aktarmak için sosyal medya ve e-posta adresimi kullanabilirsiniz. Son olarak önceki yazılarımda imla hatalarının bolca görüldüğünü ve dikkat etmem gerektiğini söylemişti ona teşekkür ediyorum. Bu yazımda imla kurallarına oldukça dikkat etmeye çalıştım hatalarım var ise eğer bana ulaşmanızı kesinlikle rica ediyorum. Her köşe yazımdan sonra kafasını şişirdiğim ve okuyup nasıl olduğunu söyler misin dediğim o gönül kahramanıma selam ve teşekkürlerimi iletiyorum. ! :L
İBRAHİM GEZMİŞ | İTU24
JEOFİZİK MÜHENDİSLİĞİ
FACEBOOK= www.facebook.com/ibrahimgezmis
TWITTER= www.twitter.com/ibrahimgezmis
E-MAIL= ibrahim@itu24.com