Ece
Son 180 günde 0 haber

51 İTÜ'lü "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde

Her yıl Stanford Üniversitesinden akademisyenlerce hazırlanan ve Hollanda kökenli merkezi yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayınlanan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi geçtiğimiz günlerde 2022 yılı için açıklandı. "Kariyer boyu etki" ve "yıllık etki" olmak üzere iki kategoriyi ele alan liste oluşturulurken önceki yıllarda da olduğu gibi pek çok uluslararası ölçüt göz önünde bulunduruldu. Bu ölçütler şu şekildeydi:

  • Nitelikli yayın sayısı
  • Yayınların yer aldığı derginin etkisi
  • Patent sayısı
  • Yapılan atıf sayısı
  • h-indeks
  • hm-indeks
  • Makale ve atıf alan makale sayısı

50 İTÜ'lü "yıllık etki" kategorisinde

Ayrıntılı ölçütlere göre oluşturulan listenin "yıllık etki" kategorisinde toplam 200 bin 409 bilim insanı değerlendirildi. Bu kategoriye Türkiye'den 1.202 bilim insanı dahil olurken 51 İTÜ'lü akademisyen adını yazdırdı. Listeye Türkiye'den giren bilim insanı sayısı ele alındığında, İTÜ bir önceki seneye göre önemli bir yükseliş gösterdi ve birincilik unvanına sahip oldu. Bunun yanı sıra İTÜ, alan sıralaması kriterlerine göre listeye giren ilk 100'de 4, ilk 500'de 17 ve ilk 1000'de 28 akademisyenin ev sahibi oldu.

"Kariyer boyu etki" kategorisinde de İTÜ birinciliğin sahibi

Detaylı kariyer analizlerinin yapıldığı "kariyer boyu etki" kategorisi, son beş yıllık yayınların atıf etkilerine göre sıralanıyor. Bu kategoride değerlendirmeye tabi tutulan 195 bin 605 bilim insanının arasından 59 İTÜ'lü akademisyen kendine yer buldu. Arasında toplam 897 Türk bilim insanının da bulunduğu listeye İTÜ 59 akademisyenin adını yazdırarak Türkiye'de birinci sıraya yerleşti. Bu kategorinin de alan sıralaması değerlendirildiğinde; İTÜ'den ilk 100'de 3, ilk 200'de 5, ilk 500'de 13 ve ilk 1000'de 31 akademisyen yer aldı.

arı24 ailesi olarak bütün akademisyenlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

arıSanat: 17. İstanbul Bienali devam ediyor 29 Ekim'de İstanbul'da gerçekleşecek konserler

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması