Burak Erdil
Son 180 günde 7 haber

arıSanat: 17. İstanbul Bienali devam ediyor

İstanbul Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1987’den bu yana iki yılda bir düzenleniyor. Bu sene 17. düzenlenen Bienal, kapsamındaki ücretsiz sergiler ve film gösterimleri ile etrafında düzenlenen panel, konferans ve atölye çalışmalarıyla dünyadaki sanatsal gelişmeleri sanatseverlerin ayağına getiriyor. 

Filmlerle birlikte geçmişte bir yolculuğa çıkın

Bienal, filmleriyle birlikte izleyicileri adeta geçmişe tanıklık etme fırsatı sunuyor. Pera Müzesi ve Hope Alkazar’da ücretsiz bir şekilde izleyebileceğiniz filmlerle birlikte Kolombiyalı çiftçilerle kahve toplayıp Vietnam’da yerli halkın topraklarını nasıl kaybettiklerini gözlemleyebilirsiniz. Film takvimine buradan ulaşabilirsiniz.

Bienal, sanatseverlere eserleri daha iyi anlama ve sergileri kavramsal boyutlarıyla keşfetme imkanı sunuyor. Bienal süresince gerçekleşen rehberli turlar ile birlikte Pera Müzesi, Müze Gazhane ve Barın Han’daki sergileri bir rehber eşliğinde gezebilirsiniz. İstanbul Bienali 20 Kasım 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bienal kapsamındaki mekanları sizler için listeledik.

Pera Müzesi

Döneminde Ermeni Katolik Patrikhanesi’ne bağlı bir otel binası olan Pera Müzesi; sergileri, söyleşileri ve klasiklerden bağımsız filmlere kadar geniş bir spektrumda gösterime soktukları filmleri ile bölgenin en önemli kültür merkezlerinden biridir. Pera Müzesi, Bienal kapsamında hafta içi ve cumartesi 10.00’a, cuma günü 22.00’a, pazar günleri ise 18.00’a kadar gezilebilir. 

pera müzesi

SAHA Studio

Bienal kapsamında çarşamba ve cumartesi günleri 12.00-19.00 saatleri arasında kapılarını bienal izleyicisine açacak olan SAHA Studio; sanatçıların emeklerini sergileyebileceği ve konuşmaların yapılacağı bir mekan olarak hizmet verecek. 

saha studio

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi

Türkiye’nin ilk tıbbi bitki bahçesi olarak kurulan Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Bienal kapsamında pazartesi hariç her gün 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

tıbbi bitkiler bahçesi

Barın Han

Tarihi yarımadada 5 katlı bir binaya yayılan Barın Han, 2019’dan beri sergilere ve sanatçı atölyelerine kucak açıyor. Bienal kapsamında ilk defa kullanılacak olan mekan, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

barın han

Müze Gazhane

130 yıl boyunca şehir sokaklarının aydınlatılması için açılan birçok gazhaneden biri olan Hasanpaşa Gazhanesi, havagazına talebin bitmesi nedeniyle kapatılarak müzeye dönüştürüldü. Bugünkü adıyla Müze Gazhane, sergi ve müze alanları, sahneleri ve kütüphaneleriyle bir çalışma ve etkinlik alanı olarak karşımıza çıkıyor. Müze Gazhane, Bienal kapsamında pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

müze gazhane

Yaklaşım Tüneli Taksim

Taksim Gezi Parkı’nın altında bulunan Yaklaşım Tüneli Taksim, 1992 yılında temeli atılan Taksim metro durağının inşaatı sırasında yapılan ve halen açık tutulan tünellerden birisidir. Bienal kapsamında ilk kez kullanılacak olan tüneli, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz. 

yaklaşım tüneli

Merkez Rum Kız Lisesi

1900’lü yıllarda yoksul kız çocuklarının eğitimi için inşa edilen okul; döneminin araç gereçlerini, tablolarını ve haritalarını barındırıyor. Giriş katı İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapan bina, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. 

merkez rum kız lisesi

Küçük Mustafa Paşa Hamamı

Fatih mahallesinde bulunan İstanbul’ın en eski hamamlarından biri olan Küçük Mustafa Paşa Hamamı, şehrin en saygın yapılarından biri olan meşhur Rum Okulu ve Fener mahallesinin yakınında bulunuyor. Hamam pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. 

hamam

 

The Çinili Hamam

Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biri olan ve Mimar Sinan’a yaptırılan yapının duvarlarındaki çiniler, 18. yüzyılda bölgede yaşanan depremler ve yangınlardan sonra tahrip olmuş ve Parisli bir antikacı tarafından satılarak Avurpa’nın en önemki müzelerinin koleksiyonlarında yer almıştır. Çinilerin kısmı hâlâ hamamın erkekler bölümünde görülebilen hamam, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında gezilebilir. 

çinili hamam

 
İTÜ Vakıftepe Restoran'ın akıbeti hala belli değil 51 İTÜ'lü "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi