Lara
Son 180 günde 0 haber

Ara tatili İstanbul'da geçirecek İTÜ'lüler için İstanbul rehberi

Haftalardır vizelere çalışmak, rapor, proje yetiştirmek ve ödevleri tamamlamak için uykusuz kalan İTÜ'lülere derin bir nefes aldıracak dönem ara tatili sonunda geldi. Bu tatil kimileri için kesintisiz bir haftalık uyku, kimileri için aile ile buluşmak, kimileri için güzel bir tatil fırsatı, kimileri içinse tatil sonrası sınavlara çalışmak demek. Peki ya bunların dışında ara tatili İstanbul’da geçirecek öğrenciler burada neler yapabilir? Bütün hafta ders çalışılmaz ya... :)

Bu güzel bahar ara tatilini İstanbul'da geçirecekler için ders çalışmak dışında İstanbul'da neler yapabilir, nerelere gidebilirsiniz, bu haberde sizler için derledik :)

1. İstanbul demek yeşil ve mavinin içinde kaybolmak demek

Hazır havalar da güzelleşmeye başlamışken bu tatil baharı yaşamanın tam zamanı. Güzel bir Boğaz turu yapabilir ardından boğaz manzaralı bir kahvaltının keyfini çıkarabilirsiniz.

Deniz kenarında yapılan yürüyüşler her zaman tazeleyicidir. Beşiktaş’tan Rumeli Hisarı’na doğru sahil şeridinde yürüyüş yapabilir, manzaranın tadını çıkarabilir veya yeni mekanlar keşfedebilirsiniz. :)

"Daha çok yeşil!" diyorsanız eğer Atatürk Arboretumu’nu ve Gülhane Parkı’nı gezebilirsiniz. Bunların dışında şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, arkadaşlarınızla piknik veya mangal yapmakisterseniz de Belgrad Ormanları, Poyrazköy, Riva, Polonezköy, Zekeriyaköy, Rumeli Feneri, Anadolu Kavağı, Ağva-Şile ve Kilyos seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

2. Adım başı tarih, adım başı manzara

Her gün belki de önünden geçtiğimiz, baktığımız ama göremediğimiz yapılarla ve mekanlarla dolu bir şehir İstanbul. Bildiklerimiz kadar bilmediklerimizi de kapsayan bu şehir adım adım keşfedilmeyi bekliyor sanki. Belki tarih seviyorsunuzdur, belki yeni mekanlar arayışındasınızdır belki de sadece canınız sıkılmıştır; durum ne olursa olsun şimdi keşfe çıkmanın bizce tam zamanı. :)

Taksim’e ve Beyoğlu’na gitmeyeniniz yoktur. Peki ya etrafında oturduğunuz, eğlendiğiniz, yemekler yediğiniz Galata Kulesi’ne kaçınız çıktı? Galata Kulesi tarih boyunca hikayelerle ve efsanelerle zenginleştirilmiş bir mimari olmuştur. Ne kadarı doğru ne kadarı yanlış bilemeyiz ama bildiğimiz bir şey varsa o da İstanbul’u bir de Galata’nın tepesinden izlemek gerektiği.

Galata Kulesi ile hemen hemen aynı kaderi paylaşan diğer bir yapı da Kız Kulesi. Bol bol fotoğraflarını çektiğimiz, hep uzaktan izlediğimiz Kız Kulesi’ne çıkmak için bu tatil güzel bir fırsat olabilir. 

İstanbul’un Tarihi Yarımada'sı her daim gezilecek ve görülecek müzelerle ve tarihi mimarilerle dolu. Hepsini burada toplamak neredeyse imkansız ama Ayasofya ve Yerebatan Sarnıcı'nı henüz görmediyseniz, bizce muhakkak ziyaret etmelisiniz. Hazır Eminönü’ne gitmişken balık ekmek yemeği de unutmayın deriz. :))

Keşifler sadece bunlarla sınırlı değil elbette. Prens Adaları günübirlik ziyaretler için mükemmel tercihler; ister arkadaşlarınızla mangal yapın, ister bisiklet turuna çıkın; her adanın size hitap eden bir yönünü mutlaka bulacaksınız.

Bunların dışında teleferikle Pierre Loti Tepesi’ne çıkabilir, Çamlıca Tepesi’ni ziyaret edebilir, Kadıköy – Moda sokaklarında kaybolabilir, Nişantaşı sokaklarını karış karış dolaşabilir veya Balat’ta çekeceğiniz harika fotoğraflarla Instagram'da fenomen olabiliriniz.

3. İstanbul’da macera yaşamak da mümkün

Gezmek iyi hoş ama farklı bir şeyler arıyorum diyorsanız İstanbul’un macera parkları tam size göre olabilir. Bu parklar birbirinden eğlenceli etkinlikleri sizlere sunuyor; bunların arasında ip parkurları, tırmanma duvarları, dev salıncaklar, go kart, paintball ve zip line bulunuyor. Kemerburgaz’da bulunan Forestanbul, Bakırköy’de bulunan Şehr-i Macera ve Kartal’da bulunan Highdosepark bizim bulabildiğimiz bazı macera parkları. 

4. Müzik, tiyatro, sinema, dans ve geriye kalan her şey...

Ara tatili sanatla iç içe geçirmek de mümkün. İstanbul’da her daim yeni bir etkinlik, yeni bir konser, yeni bir gösteri yakalamak hiç de zor değil. Zevkinize göre ister sinema ister tiyatro, ister bir konser isterseniz de bir dans festivali bulabilirsiniz. İlginizi çekebilecek etkinliklere şöyle bir göz atmak isterseniz tıklayın. :)

Bu tatili nasıl geçireceğinizi bilemiyoruz ama umarız bu bir haftada bolca dinlenir, geçtğimiz 7 haftanın yorgunluğunu atabilirsiniz. arı24 ailesi olarak herkese iyi tatiller dileriz! :)

Campus Cup 2019'a İTÜ Yelken Takımı damga vurdu İTÜ Masası Bölüm 3: İTÜ'de Ara Tatil ve Vizeler

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi