Esra
Son 180 günde 12 haber

arı24 x İTÜ Veri Bilimi Kulübü: İTÜ Yemekhane değerlendirmesi anket raporu

arı24 olarak geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesaplarımız üzerinden İTÜ Veri Bilimi Kulübü ile ortak hazırladığımız “İTÜ Yemekhane Değerlendirmesi” konulu anketi paylaşmış ve İTÜ öğrencilerinin anonim olacak şekilde yemekhane ile ilgili bazı soruları cevaplamalarını istemiştik. Bu anketin gerçekleştirilmesinin, sonuçlarının İTÜ öğrencileriyle paylaşılmasının amacı yemekhane hizmetlerinde öğrenci memnuniyetini artırmak adına, öğrencilerin tercih ve beklentilerini görmek, bu doğrultuda iyileştirmeler yapmak ve özellikle yemek çeşitliliği, vegan/vejetaryen seçenekler, bekleyiş süreleri ve genel hizmet kalitesi gibi konularda öğrenci geri bildirimlerini toplamaktır.

Farklı yaş gruplarından ve bölümlerden sıra arkadaşlarımızın yanıtladığı anketten yapılacak çıkarımların yemekhane sorunlarının bazı temel sebepleri ve sonuçlarına ışık tuttuğu söylenebilir. Ankete dair sayısal verilerin İTÜ Veri Bilimi Kulübü tarafından hazırlanan grafiklerine ve grafik analizlerine haberimizin devamından ulaşabilirsiniz. 

Öğrencilerin "Öğle yemeğinde okulumuzun yemekhanesini mi yoksa diğer işletmeleri mi tercih ediyorsunuz?" sorusuna verdiği cevaplar

Özelleştirmenin etkileri

Ankette özelleştirmenin öğrenciler üzerindeki etkisi, merak edilen konular arasında başta geliyordu. Sonuçlar özelleştirme öncesi ve sonrasında çok büyük bir değişiklik olmadığını gösterir nitelikte.

Yemekhane kuyruğu problemi ne durumda?

Anket sonuçlarında sıra bekleme süresinin uzun bulunması dikkat çeken veriler arasında.

Vegan/vejetaryen seçenekleri yeterli mi?

Ankete katılan öğrenciler arasında azınlık da olsalar vegan/vejetaryen yemeği tercih eden öğrenciler genel olarak yemek seçeneklerini yeterli bulmuyor.

Öğrenciler kahvaltı talep ediyor mu?

Verilen yanıtlardan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun yeni yönetime geçen yemekhanenin kahvaltı seçenekleri de sunmasını istediği anlaşılıyor.

Bu rapordan ne anlaşılıyor?

Anket sonuçlarına bakıldığında öğrenciler genel olarak özelleşme sonrası yemekhane kalitesinin değişmediğini düşünürken, büyük çoğunluğun kahvaltı talep ettiği ve her 5 öğrenciden sadece 1'inin sıra bekleme süresinden şikayetçi olmadığı görülüyor. Ayrıca vegan/vejetaryen menü tercih eden öğrencilerin büyük oranı vegan/vejetaryen seçeneklerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

arı24 olarak bu anketle ortaya konan sonuçların yemekhane sorunlarına ilişkin sayısal ve objektif yaklaşım bağlamında değerli bir arşiv oluşturduğuna inanıyor, arı24 x İTÜ Veri Bilimi Kulübü işbirliğiyle hazırladığımız anketimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyoruz.

 
Elveda 2023! İTÜ Makina Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Ahmet Ergeneman hayatını kaybetti

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor