Beyza
Son 180 günde 0 haber

Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu erkek öğrenci yurduna çevrildi

Yurtlar, öğrenci alımına 2 Ekim'de başlıyor. Yurtların açılmasına yaklaşık bir hafta kala Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu Rektörlüğün talimatıyla erkek öğrenci yurduna çevrildi. Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda kalacak olan kız öğrencilerin ise Ali İhsan Aldoğan Kız Öğrenci Yurdu'na geçişlerinin yapıldığı öğrenildi. Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu'nda odalar tek kişilik iken, Ali İhsan Aldoğan Yurdu iki kişilik odalara sahip.

Hatırlarsınız ki İTÜ yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler 02-16 Ağustos 2021 tarihleri arasında yurt kayıtlarını yapmıştı/yenilemişti. 2021 YKS girişli öğrenciler ise 13-19 Eylül 2021 tarihleri arasında yurt başvurularını gerçekleştirmişti.

Arıoğlu'nda kalacak olan kız öğrencilere bu değişikliğin haberi henüz bu sabah duyuruldu. İTÜ tarafından, ödeme konusunda bir mağduriyet yaşanmayacağı duyuruda belirtilirken, aynı zamanda tek kişilik Ayşe Birkan ve Zeynep Birkan Kız Yurtlarına geçiş talebinde bulunan öğrencilere öncelik konusunda yardımcı olunacağı da eklendi.

Yurt ilk 1000 için ayrıldı 

Bir öğrencinin kaydını başka bir yurda aktarması nedeniyle açtığı yardım biletine verilen cevaba göre ise Arıoğlu Kız Öğrenci Yurdu'nun İTÜ'ye ilk 1000'den giren öğrenciler için ayrıldığı ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere İTÜ, tercih döneminde derece yapan öğrencilere birçok imkan tanımış bu imkanların başında ise ilk 1000'e giren öğrenciler için ücretsiz veya indirimli yurt hakkı tanınmıştı.

İTÜ'de Erasmus Skandalı Celal Şengör kendini savundu: Bunda bir anormallik görmüyorum

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi