Zehra
Son 180 günde 0 haber

arıSanat: Haziran ayında vizyona girecek sinema filmleri

Biliyoruz ki dönemin en yoğun ders çalışılan, 'finallerde toplarız ya' denilen zamanı geldi. Belki bir final çıkışında, belki de ders çalışmaktan bunaldığınız o anda bir de ne yapsak diye düşünürken zamanınızı heba etmeyin diye sizi bu ay da fazla düşünmekten kurtaracak listeniz hazır! Listedeki filmler herkesin zevkine hitap edebilsin diye tek tek özenle seçildi. Özellikle finaller sonrası memlekete döneceklere İstanbul'da son bir sinema keyfi iyi gelecektir diye düşünüyoruz. Şimdiden hepimize finallerde başarılar ve şu güneşli havalarda içerde oturup çalışma motivasyonu dileriz :) 

Not: Mayıs ayı listemizdeki filmlere gitmek için hala bir şansınız var! Şuradan listeye göz atabilirsiniz.

Not: Listedeki filmler kronolojik olarak dizilmiştir.

Keyifli seyirler dileriz!

Men

Vizyon Tarihi: 3 Haziran 2022

Tür: Korku

Süre: 1 saat 40 dakika

Listemizin ilk sırasına bir korku filmiyle giriş yapıyoruz. Ex Machina ve Annihilation filmlerinin yönetmeni Alex Garland'ın bu fişminde Jessie Buckley başrolde tek başına İngiltere kırsalında bir tatile çıkan kadını oynuyor. Filmde kadın tatili kabusa dönerken yalnız olmadığını ve onu takip eden birilerini fark eder.

Jurassic World: Dominion

Vizyon Tarihi: 10 Haziran 2022

Tür: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Süre: 2 saat 27 dakika

Tüm dünyada aynı anda vizyona girecek Jurassic World serinin üçüncü ve son filmiyle karşınızda! Film, ikinci film sonunda tutuldukları yerden dünyaya yayılarak hayatta kalmayı başaran dinozorlarla insanların tarihte ilk defa bir arada yaşadığı bir dönemi anlatıyor. Seriyi sevenlerin veya Jurassic World'e bir şans vermek isteyenlerin kaçırmaması gereken bu film, seriye de bir son verecek.

The Innocents (De Oskyldiga)

Vizyon Tarihi: 10 Haziran 2022

Tür: Gerilim, Korku, Gizem

Süre: 1 saat 57 dakika

Haziran ayı korku ayı diyebiliriz. Sırada Norveç yapımı bir doğaüstü gerilim filmi olan The Innocents var. Film, bir grup çocuğun karanlık ve gizemli güçlerini açığa çıkarmasını ve bunun oyun olduğunu sanmalarını konu alıyor. Cannes'da gösterilmiş olan bu filmin IMDB'sinin de 7 olduğunu söyleyelim.

Synchronic

Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2022

Tür: Bilim Kurgu, Dram

Süre: 1 saat 42 dakika

Jamie Dornan ve Anthony Mackie'nin başrollerini paylaştığı film 2019 yapımı, fakat ülkemizde ancak vizyona giriyor. Film New Orleans'ta iki sağlık çalışanının, gizemli bir vakayı incelerken ailelerinin ve kendilerinin başına gelenleri anlatıyor.

Okul Tıraşı

Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2022

Tür: Dram

Süre: 1 saat 25 dakika

2021 Altın Portakal En İyi Film Ödülü'nu kazanan film de bu ay vizyona girecekler arasında. Ferit Karahan'ın yönettiği ve oyuncuları arasında Cansu Fırıncı, Mahir İpek, Melih Selçuk, Ekin Koç, Münir Can Cindoruk gibi isimleri bulunduran film şehir dışındaki bir yatılı okulda okuyan Yusuf'un bir anda rahatsızlanan arkadaşı Memo'yu hastaneye götürme talebinin okul yönetimi tarafından zamanında kabul görmemesi ve yoğun kar yağışıyla yolların kapanmasıyla birlikte gelişen olayları konu ediniyor. 

Memory

Vizyon Tarihi: 17 Haziran 2022

Tür: Aksiyon, Gerilim

Süre: 1 saat 54 dakika

Liam Neeson, Monica Bellucci gibi isimlerle Martin Campbell'in yönettiği film peşindekilerden kurtulmak için eski becerilerini kullanmak zorunda olan bir suikastçının hikayesini konu ediyor. Bu sırada ciddi bir hafıza kaybı yaşayan başrol anıları gittikçe bulanıklaşırken güvenebileceği insanları seçme savaşı verir.

Elvis

Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2022

Tür: Biyografi, Dram, Müzik

Süre: 2 saat 39 dakika

Austin Butler'ın Elvis Presley'i canlandırdığı bu filmde Tom Hanks de görmek mümkün. Müzik dünyasının efsanelerine yapılan biyografik filmlerin revaçta olduğu şu aralar Elvis Presley'nin de hayatını, müziğinin gelişimini ve nasıl bir ikona dönüştüğünü öğrenmek isterseniz, film sizleri bekliyor.

The Black Phone

Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2022

Tür: Korku, Gerilim

Süre: 1 saat 43 dakika

Korku filmlerine doyduğumuz bu ayda bir tane daha korkuyla karşınızdayız. Çocukları hedef alan bir seri katil tarafından kaçırılıp ses geçirmez bir bodrumda tutulan 13 yaşındaki Finney'nin, odada yer alan ve bağlantısı bulunmayan siyah telefon aracılığıyla katilin önceki mağdurlarıyla iletişime geçmesi sonrası yaşananları anlatan film, elbette yalnızca korku sevenlere hitap etmiyor. Ethan Hawke'ın katili oynadığı filmde Mason Thames ise küçük Finney'i canlandırıyor. 

Not: Biletlere cinemaximum.com.tr veya biletinial.com'dan ulaşabilirsiniz. İyi seyirler dileriz. 

QS World University Ranking 2023'te İTÜ, Dünya genelinde yükselişte İTÜ, Decathlon Avrupa Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ediyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor