Beyza Nur
Son 180 günde 4 haber

QS World University Ranking 2023'te İTÜ, Dünya genelinde yükselişte

Her yıl çeşitli kriterlere göre üniversiteleri dünya çapında değerlendiren ve puanlarla sıralayan, İngiltere merkezli prestijli bir akademik değerlendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS), QS World University Rankings 2023 istatistiklerini geçtiğimiz günlerde yayınladı. İTÜ dünya sıralamasında iki yıl art arda yükseliş gösterdi.

İlk 1000’de Türkiye’den 8 üniversite

QS World University Rankings 2023 sonuçlarına göre Türkiye’den sadece 8 üniversite ilk 1000 sıralamasına girebildi. İTÜ ise Türkiye içi sıralamada Boğaziçi Üniversitesini geride bırakarak 5. sıraya yükseldi.

Listede genel sıralamada ilk 500’e girebilen Türkiye'deki tek üniversite 477. sırayla Koç Üniversitesi olurken; Dünya geneli sıralamada 501-510 bandında ODTÜ, 531-540 bandında Sabancı, ve 561-570 bandında da Bilkent bulunuyor. İTÜ, 601-650 bandıyla beşinci iken, 701-750 bandında Boğaziçi, 801-1000 bandında ise Hacettepe ve İstanbul üniversiteleri yer alıyor.

İTÜ’nün QS World University Ranking 2023 dereceleri

İTÜ geçen sene dünya sıralamasında 701-750 aralığındayken bu sene de yükselişini sürdürerek 601-650 aralığında yer aldı.

QS'ten İTÜ'ye ödül

QS bu yıl beş farklı kategoride başarılarıyla öne çıkan üniversitelere de ödül verdi. İstanbul Teknik Üniversitesi ise bu ödüller arasında etkin veri sağlamanın temel alındığı “Veri Etkileşimi Ödülü”ne layık görüldü. Veriyi en kapsamlı, uygun, kaliteli ve zamanında iletebilen üniversiteler arasında yer alan İTÜ, Türkiye’de QS ödüllerine layık görülen tek üniversite olarak büyük bir başarıya imza attı.

“Adım adım hedeflerimize yaklaşıyoruz”

2023 QS World University Ranking sonuçları üzerine değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. İsmail Koyuncu şu ifadeleri kullandı: “Dünyanın en köklü teknik üniversitelerinden olan İTÜ, elde ettiği başarıları 250 yıllık birikimi ile araştırma ve eğitim alanlarındaki gelecek vizyonuna borçludur. Dünya üniversite sıralamalarındaki yükselişimizin her geçen yıl artışının en temel motivasyonu, geçmişten aldığımız akademik deneyimle gelecek kuşaklarımız olan öğrencilerimizin dinamizmini buluşturmamızdan kaynaklanmaktadır.”

Yaz okulundaki düşük kontenjanlar karaborsa oluşturdu arıSanat: Haziran ayında vizyona girecek sinema filmleri

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi