Zehra
Son 180 günde 0 haber

arıSanat: Kasım ayında vizyona girecek sinema filmleri

Herkese vize aylarının ortasından merhaba! Biliyorum hepimiz bunaldık, ders çalışmaktan, ödev teslim tarihi kovalamaktan yorulduk. Fakat aynı zamanda biliyoruz ki İTÜ'de sınavlar başladı mı, bitmez. Bazen sadece kaçmanız ve kendinize vakit ayırmanız gerekir. E hadi kaçtık, napacağız şimdi diyenlere birbirinden güzel vizyona girecek kasım ayı filmleri listesimizle bu ay da sizleri araştırmaktan kurtarıyoruz. Listedeki her filmin sizlerin keyifli zaman geçirmesi için özenle seçildiğini hatırlatmadan geçmeyelim. Unutmayın, bu ara tatil hepimize iyi gelecek ve yaralarımızı saracak :) 

İyi seyirler!

Not: Listedeki filmler kronolojik dizilmiştir. 

Sick of Myself

Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2022

Tür: Komedi

Süre: 1 saat 35 dakika

İstanbul Kültür Sanat Vakfı(İKSV)'nin düzenlediği Filmekimi'nde yer alan filmlerden biri olan "İlgi Manyağı", şimdi tüm sinemalarda vizyona giriyor. Prömiyerini 2022 Cannes Film Festivali'nde yapmış olan Norveç yapımı film, sevgilisi Thomas'ın kariyerinde bir anda başarıyı yakalaması sonrası ilgiyi tekrar üzerine çekmek için çabalayan ve kendini bilerek hasta eden Signe’nin hikâyesini anlatıyor.

Black Panther: Wakanda Forever

Vizyon Tarihi: 11 Kasım 2022

Tür: Aksiyon, Fantastik

Süre: 2 saat 41 dakika

Marvel'ın sevilen filmi Black Panther, başrol Chadwick Boseman'ın acı kaybından sonra ikinci filmiyle izleyenlerin karşısına çıkıyor. Daha önce vizyon tarihi ertelenen film, Wakanda halkının kayıplarından sonra kendilerine yeni bir yol çizmek için verdikleri uğraşı anlatıyor. 

The Menu

Vizyon Tarihi: 18 Kasım 2022

Tür: Gerilim, Komedi

Süre: 1 saat 47 dakika

Bir Filmekimi filmiyle daha karşınızdayız. Kadroda bu sefer Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult gibi ünlü isimler var. Film, uzak bir adada özel bir restorana giden çiftin yemekte kullanılan sıra dışı malzemeler karşısındaki tepkisini ve çalışanların farklı tavrını anlatırken suç ve mizah karışıyor.

Kurak Günler 

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 2 saat 8 dakika

Emin Alper'in yazıp yönettiği film, 2022 Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan filmlerden. Aynı zamanda 59. Altın Portakal Film Festivali'nden de ödüllerle dönmüş ve dünya çapında beğenilen bir film olmuştu. Festivallerden festivale "Burning Days" adıyla koşan film, sonunda ülkemizde vizyona giriyor. Başrollerini Selahattin Paşalı ve Ekin Koç'un paylaştığı film, Savcı Emre'nin kuraklık sıkıntısı çeken bir kasabaya atanması ve belediye başkanı, gazeteci ve kasaba halkıyla boğuşurken girdiği kısır döngüyü anlatıyor.

 

The Fabelmans

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Tür: Biyografik, Dram

Süre: 2 saat 31 dakika

Steven Spielberg'ün yönetmen ve senarist koltuğunda oturduğu film, Filmekimi'nde de yer almıştı. Film, Spielberg'ün kendi çocukluk anılarıyla sinemacılık tutkusundan esinlenerek II. Dünya Savaşı sonrasında, Arizona'da mütevazı bir ailede büyüyen Sammy Fabelman'ın, sinemanın büyüsüyle aile içerisinde yaşanan gelgitlerin üstesinden gelmeye çalışmasını konu ediniyor.

Bones and All

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Tür: Korku, Dram, Romantik

Süre: 2 saat 10 dakika

Sıradaki film yine Filmekimi'nden sonra vizyona girenlerden geliyor. Venedik Film Festivali'nde bu filmle En İyi Yönetmen ödülünü almış olan Luca Guadagnino'yu, Call Me by Your Name'den sonra yine Timothée Chalamet ile birlikte görüyoruz. Film, Maren Yearly(Taylor Russell) adında genç bir kadının yamyamlık ve romantizmle dolu kendini arayış yolculuğuna odaklanıyor.

Poker Face

Vizyon Tarihi: 25 Kasım 2022

Tür: Gerilim, Suç, Aksiyon

Süre: 1 saat 34 dakika

Listemizin son filminde Russel Crowe'u hem başrolde hem de yönetmen olarak görüyoruz. Oyuncular arasındaysa Liam Hemsworth ve Elsa Pataky bulunuyor. Film, bir teknoloji milyarderinin arkadaşlarını yüksek bahisli bir poker oynamak için çağırdığı gecede ortaya çıkan sırlar ve sürpriz gelişmelerle birlikte olayların farklı bir noktaya evrilmesini konu ediniyor.

Biletlere paribucineverse.com veya biletinial.com'dan ulaşabilirsiniz.

arıSpor: 7-13 Kasım spor takvimi arıSpor: 1-6 Kasım spor takvimi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor