Ayça
Son 180 günde 1 haber

Ayazağa lezzet haritası: Kampüste yemek yenilecek en iyi mekanlar

Her öğrencinin okulda yaşadığı “Nerede yemek yiyeceğim?” sorusunun cevabını beraber bulmak isterseniz bu yazı tam size göre! Ayazağa kampüsünde yer alan yemek yenilecek mekanları sizin için fiyat performans olarak değerlendirdik. Hazırsanız, Ayazağa tadım turuna başlayalım!

1. Selfiş

Kampüsün nadir eski mekanlarından biri olan Selfiş; çorba, ev yemeği, ızgara ve tatlı gibi geniş bir yelpazede lezzet sunan bir nokta. Yemekleriyle öne çıkan bu mekan, özellikle taze ve lezzetli yemekleriyle biliniyor. Ancak, öğrenciler arasında paylaşılan bir görüş var: porsiyonlar biraz küçük. Öğrenciler için menü seçenekleri de mevcut. 

Fiyat/Performans : 5/10

2. Küçük Ev

İnşaat Fakültesi'nin terasında konumlanan Küçük Ev Restoranı, kampüsün en zengin menüsüne sahip ve özellikle akademisyenler arasında büyük ilgi görüyor. Günlük ev yemeklerinden pidelere, makarnalardan salatalara kadar birbirinden lezzetli seçeneklerle donatılmış menü, her an aç olan kafe ve restoran ihtiyacınızı karşılamak üzere tasarlanmış. Kahvaltı, başlangıç ve tatlı seçenekleri ile her öğünü özel kılan Küçük Ev Restoranı, fiyat konusunda diğer kampüs mekanlarına göre biraz daha yüksek olmasıyla biliniyor.

Fiyat/Performans : 6/10

3. Gurme Sandwich

Yeni bir lezzet durağı olan Gurme Sandwich, MED-A binasının giriş katında kapılarını bu dönem açtı. Menüsünde lezzetli sandviç ve makarna çeşitleri bulunduran Gurme Sandwich, öğrencilere özel menü seçenekleri sunuyor. Sandviç yaptırırken istediğiniz ekmeği seçebilirsiniz. Aynı zamanda vitamin bar seçeneği de mevcut. Unutmayın Gurme Sandwich'ten yapacağınız herhangi bir yemek siparişi ile birlikte ücretsiz çay alabilirsiniz!

Fiyat/Performans : 6/10

4. Kovan Cafe

Geçen seneden beri hizmet veren Kovan Cafe, basketbol sahalarının yanında konumlanarak öğrencilere geniş bir yemek yelpazesi sunuyor. Bu kafe, içinde barındırdığı zengin menüsüyle dikkat çekiyor ve öğrencilere dönerden fast fooda, kahvaltılardan çiğköfteye kadar birçok seçenek sunuyor. Kovan Cafe diğer kampüs mekanlarına göre daha ekonomik fiyat politikasıyla ilgiyi topluyor.

Fiyat/Performans : 7/10

5. Maden Fakültesi Kantini

Fakülte kantinlerini genellikle es geçtiğimiz bu haberde, öğrencilerin sıkça konuştuğu Maden Fakültesi Kantini'ni dahil etmemek olmazdı. Lezzetli yemekleri ve doyurucu porsiyonlarıyla öne çıkan kantin, öğrencilere hem göz hem de karın doyurmanın keyfini yaşatıyor. Son zamların etkisiyle öğrencilerin ilgisinde bir azalma yaşansa da, kantindeki görevli kişi küçük bir fakülte olduklarını ve fiyatların talep durumuna göre şekillendiğini belirtiyor.

Fiyat/Performans : 8/10

6. Tarihi Unkapanı Pilavcısı

Dışardan tanıdığımız ve sık tercih ettiğimiz Tarihi Unkapanı Pilavcısı, bu dönem kampüs içinde de kapılarını açtı. Öğrencilerin favori lezzet durağı, geniş pilav çeşitleriyle dolu bir menü sunarak dikkat çekiyor. Tarihi Unkapanı Pilavcısı'nın menüsünde pek çok pilav seçeneği bulunuyor, bu da öğrencilere geniş bir yelpaze sunuyor. Tarihi Unkapanı Pilavcısı fiyat farklarıyla her seçeneğe 3 farklı porsiyon seçeneği sunuyor. Bununla birlikte yine öğrencilere özel menüler mevcut.

Fiyat/Performans : 8/10

7. Kızılkayalar

Kadıköy, Taksim ve Beşiktaştaki şubelerinden tanıdığımız Kızılkayalar Fastfood Restoranı geçen seneden beri kampüste hizmet vermekte. Dışardaki şubelerinden herhangi bir fiyat farkı bulunmuyor. Halihazırda sık ziyaret edilen bir durak olan Kızılkayalar için kampüste de durum farklı değil. Geniş bir menüye sahip olan Kızılkayalar öğrenciler tarafından çokça tercih ediliyor. 

Fiyat/Performans : 8/10

8. FanFan Cafe

İnşaat fakültesinin yanında bulunan Fanfan Cafe kahve, tatlı, kahvaltı ve yemek içeren geniş menüye sahip. Kahvaltı, sandviç servisinin 12’de bittiğini hatırlatmak isteriz! Fiyat olarak çok uygun olmasa da porsiyonları ve lezzetiyle dikkat çeken bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyat/Performans : 6/10

9. MED-A Kantini

Merkezi Derslik Binası Kantini Ayazağa kampüsünün en uğrak noktası olmasıyla birlikte öğrencilerin çok tercih ettiği bir durak. Geçen senelerde makarnasıyla ünlü olan MED-A Kantini bu sene bütün menüsü yenilenmiş durumda. Ayrıca, öğrenci taleplerini göz önünde bulunduran kantin, daha geniş porsiyonlarla doyurucu bir yemek deneyimi sunmayı hedefliyor.

Fiyat/Performans : 8/10

 
İstanbul'da öğrenci olmak gittikçe zorlaşıyor İTÜ’de öğrenci otoparksızlığına tepki çığ gibi büyüyor

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi