Bölümler, bölümlerimiz...

Aramıza yeniden hoşgeldiniz diyerek başlayalım o zaman. Bir İTÜ'lü olmak yolunda son adımı attığınıza ve okulun başlamasına az bir süre kalmışken kazandığınız ve birkaç hafta önce kayıt yaptırdığınız bölümlerle ilgili bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedik. Aklınızdaki sorulara cevap olabiliriz umarım!

1. İnşaat Mühendisliği

Herhangi bir ortamda aile büyükleriyle konuşurken ya da ailenizle telefonda konuşurken o kaçınılmaz soru geldiğinde sakın başınız öne eğilmesin! 

Kimse ilk seferinde veremedi mukavemeti, gerçekten....

2. Mimarlık

 

Evet efendim, bu memlekette herkes kendinin mimarı değil mi sonuçta? Sen ne iş yapacaksın ki? Çok geç saatlere kadar çalışıyorlarmış bir de hoca beğenmeyince en baştan bir daha yapıyorlarmış diyorlar, yorulmayacak mısın?

"Hele sen bir de kız başına” lafını duyduğunuz anda kaçın.

Bütün bu sorulara kısacık bir -He ya! de ve geç. 

3400 çatısının manzarası hepsine bedel, anlayamazsınız...

3. Şehir Ve Bölge Planlama

Geldik zurnanın zırt dediği yere.

Çevreden gelen espriyle karışık "Hangi bölge senin hıhıhıh?" sorusuna cevap bulana kadar bir bakmışsın mezun olmuşsun... 

4. Peyzaj Mimarlığı

İçinde mimarlık kelimesi geçiyor diye plancılardan daha rahat açıklama yapabilme şansına sahip bu bölüm ise, botanikçi muamelesi görmeye kendini şimdiden hazırlasa iyi olur. 

Bu ağaç buraya olmuş mu, bu çiçeğin rengi bizim bahçenin konseptine uymamış mı derken insan öldürmek tekrar yasal oluverir kafanda. 

Aldırma...

4. Bilişim Sistemleri Mühendisliği (SUNY)

Telafuzuyla ilgili hala ciddi tartışmalara konu olan güzide SUNY (sani, sunni, saağni, vb...) programı için bilgisayar mühendisliğinden farkı ne yiaa diyenler olacaktır. Açıklasanız da anlamayacaklardır. Kendimizi üzmeden devam ediyoruz...

5. Çevre Mühendisliği

Mühendis olsun da çamurdan olsun eh ehe ehuhe laflarına bağışıklık bölüme girdiğiniz gün bünyeye etki etmeye başlıyor. Çevre düzenlemesi, kentin ayakta durabilmesi falan demeye kalkışmayın bile, sana belediye baksın o zaman esprileri başlar önünü alamazsınız.

6. İşletme Mühendisliği

Maçkanın güzide bölümlerinden… Normal okullardaki “İşletme” bölümünün Teknik Üniversite ile hayat bulmuş hali diye düşünebilirsiniz ama değildir. Bölümü bırakın da kampüsün manzarası EF SA NE değil mi? 

7. Matematik Mühendisliği

-İlk tercihin neydi ki?

+Buydu…

8. Maden Mühendisliği

Kanka sen maden okuyordun dimi git bir kömür falan çıkar bir yerlerden hehehe! esprileri, esprilerimiz… Yapılan bu esprilere sizin de gülebilmeniz için bu güzide fakültemizin tuvaletlerinde bile sakinleştirici klasik müzikler çalar. Her şey sizin ruh sağlığınız için!

9. Meteoroloji Mühendisliği

 

Hava olayları, iklim falan… Önümüzdeki yıllarda beklenmeyen hava olaylarının tek sorumlusu siz olacaksınız, unutmayın! 

Dua edelim de güneşli havalar devam etsin ani hava değişimleri, beklenmedik yağmurlar işi zorlaştırır.

10. Makina Mühendisliği

Dişi sineğin bile iş yaptığı ikinci fakülte. İlkini zaten bilen bilir. Taşkışlayla haremlik selamlık münasebeti içerisinde "asırlardır yalnız” erkeklerimize yuva olmuş bir bölümdür.

11. Tekstil Mühendisliği

Gümüşsuyu kampüsü demişken kendi bünyesinde barındırdığı diplomalı terzi adaylarını da unutmamak lazım tabiki. Tamam hadi terzi demeyelim, diplomalı bu tarz benim o tarz sensin jürisi olsunlar. 

Kuş ölmüş mü beybi?

12. Endüstri Ürünleri Tasarımı

Aaa endüstri mühendisliği gibi mi yani?

Hayır alakası yok desen açıklama bekleyecekler o yüzden aa evet onun gibi bir şey de ve mutluluğun keyfini çıkar. Bırak teknik resimlerin, tasarımcı kişiliğin  sana kalsın. 

Çünkü yıl olmuş 2015, hala endüstri mühendisinin ne iş yaptığını ne bilen var ne de duyan...

13. Endüstri Mühendisliği

Bu bölüme giren arkadaşlardan bir ricamız olacak, bir nevi kamu spotu gibi düşünebilirsiniz, eminim ki bu yazıyı okuyanların çoğu zaten bu bölümü kazanıp ne iş yapacağını öğrenmek isteyenler. Ne iş yaptığınızı anlarsanız bizi de haberdar eder misiniz?

Cevaplarınızı bekliyoruz: twitter.com/itu24

 

Öğretim Görevlimize Venedik’ten “Jüri Özel Ödülü” Gümüşsuyu halı sahası işgal edildi

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi