Öğretim Görevlimize Venedik’ten “Jüri Özel Ödülü”

 İTÜ, Fen-Edebiyat Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Emin Alper, bu yıl 72.'si düzenlenen Venedik Film Festivali’nde dünyaca ünlü yönetmenlerle “Altın Aslan Ödülü” için yarıştı ve Türkiye, Fransa, Katar ortak yapımı olan "Abluka" isimli filmi ile, festivalin ana yarışma ödüllerinden Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Emin Alper'in yönetmenliğini üstlendiği ve başrollerde Mehmet Özgür, Berkay Ateş, Tülin Özen ve Müfit Kayacan'ın yer aldığı "Abluka", terör olaylarının artmasıyla güvenlik ablukasına alınan bir gecekondu mahallesinde iki kardeşin içine düştüğü siyasi şiddet ortamını anlatıyor.

İTÜ’de Modernitenin Oluşumu, Modern Türkiye Tarihi, Dünya Tarihi derslerini veren Emin Alper, profesyonel sinema kariyerinin yanında aynı zamanda çeşitli dergilerde yazarlık da yapmaktadır. 2012 yılında Tepenin Ardı isimli filmi ile ulusal ve uluslararası alanda 16 ödül almıştır. “Abluka” ve “Tepenin Ardı” uzun metrajlı filmlerinin yanısıra Mektup(2005) ve Rıfat(2006) isimli kısa metrajlı filmleri de bulunmaktadır. 

İTÜ'lü Triatloncular finallerde yarıştı Bölümler, bölümlerimiz...

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti