Yiğit
Son 180 günde 7 haber

Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem ve İTÜ'de deprem korkusu

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde saat 21.38 sularında 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul ve Bursa gibiçevre illerde de kısa süreliğine hissedilen depremde can ve mal kaybı olmadığı açıklandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamalara göre

"Çanakkale Yenice'de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz."

İstanbul için de böylesine iç rahatlatan bir açıklama alabilecek miyiz?

İstanbul depreme ne kadar hazır? Evlerimiz, çalıştığımız yerler, geceleri arkadaşlarımızla vakit geçirdiğimiz mekanlar hatta en çok vakit geçirdiğimiz okulumuz/yurtlarımız depreme ne kadar dayanıklı? Bu ve benzeri sorular cevapsız kalmaya devam ederken belirsizlik hali pek çok öğrencide paranoya hali yaratıyor, binlercesi ailesinden uzakta yaşayan öğrenciler için sakin kalmak gittikçe daha zor bir hal alıyor.

Hala açıklanmayan karot testleri sonuçları

Geçtiğimiz son beş yıl içerisinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan ve yıkılan kampüs binaları düşünüldüğünde olası bir depreme kampüste yakalanma ihtimali öğrenciler arasında korku yaratıyor. Öğrenciler tarafından yapılan her türlü itiraz ve dilekçelere karşın hala karot testi sonuçları açıklanmamış yurt ve kampüs binalarının olması hayret uyandırırken İTÜ öğrencileri konu hakkında yetkililerden en kısa zamanda bir açıklama duymak istiyor. 

hatırlayalım, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle 2019'da kapanan Kültür Sanat Birliği Binası:
 aynı sebepten geçtiğimiz yıl boşaltılan Geçici Kız Konukevi: 
 
Depremi hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
İTÜ’de Erasmus fiyaskosu: Yatay geçiş öğrencileri mağdur edildi İTÜ MASASI | #3 Geomatik Mühendisliği'nin ismi neden değişti?

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti