Esra
Son 180 günde 12 haber

İTÜ’de Erasmus fiyaskosu: Yatay geçiş öğrencileri mağdur edildi

İTÜ’de 5 Mart 2024 tarihinde Erasmus başvurularının Ön Değerlendirme sonuçları açıklandı, fakat gün geçmiyor ki İTÜ’lü öğrencisi bir sorunla boğuşmak zorunda kalmasın. İTÜ içerisinde yatay geçişte bulunan veya İTÜ'ye yatay geçişle gelen öğrenciler büyük bir mağduriyet yaşadı ve "Yatay geçiş belgelerinin doğrulanamadığı" gerekçesiyle Erasmus için değerlendirilmeye alınmadılar. Bu sonuç karşısında büyük şaşkınlık yaşayan yatay geçişli öğrenciler, gerekli prosedürü uyguladıkları halde bu konuma düşürüldükleri için haklı tepkilerini gösteriyor ve bu mağduriyetin en kısa sürede giderilmesini talep ediyorlar. 

Bazı öğrenciler bunu çoktan tahmin etmişti

Bu durumu öngören öğrencilerin başvuru sürecinde açtığı bir yardım biletine cevap olarak herhangi bir sorunun çıkacağını belirtmeyen Yabancı Diller Yüksekokulu'nun ön değerlendirme sonuçlarında neden böyle bir karar aldığı ise akılarda soru işareti bıraktı. İTÜ Erasmus Ofisi'ne gidip bu durumu başvuru süreci içerisinde bizzat soran öğrenciler de bir sorun yaşanmayacağının sözlü teminatını aldıklarını, bu nedenle durum hakkında büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirttiler. 

Mağduriyetin sebebi ne?

Belgelerin geçersizliğinin sebebi anlık olarak bilinmemekle ve hakkında bir açıklama bulunmamakla beraber öğrenciler, yatay geçiş öncesine ait öğrenci numaralarının dil belgelerinde kayıtlı olduğu ve şimdiki numaralarıyla eşleşmediği için bu duruma düştüklerini tahmin ediyor. Çok sayıda öğrencinin hayali olan ve akademik hayatına birinci elden etki edecek Erasmus sürecinde böyle bir detayın değerlendirmeler esnasında yetkililerce gözardı edilmesi hem mağdur öğrenciler arasında, hem de İTÜ genelinde büyük tepki topluyor.

Ön Değerlendirme Listesi ile ilgili itirazı olan öğrencilerin imzalı dilekçelerini Turna Portal "Belge Yükleme" alanında yer alan "Diğer" kısmına, 8 Mart 2024 Cuma günü saat 14:00’a kadar yüklemesi gerekmekte.

 
İTÜ Ayazağa Kampüsü güne alevlerle uyandı Çanakkale'de 4.9 büyüklüğünde deprem ve İTÜ'de deprem korkusu

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti