Yiğit
Son 180 günde 7 haber

İTÜ Ayazağa Kampüsü güne alevlerle uyandı

6 Mart 2024 günü sabah 8 sularında İTÜ Ayazağa'da kampüsün her tarafından görülebilecek yoğun dumanlar yükselmeye başladı. İlk etapta yangının Fen Edebiyat Fakültesi'nde çıktığı sanıldı ve bina hızla boşaltıldı, ilerleyen dakikalarda yangının fakülte binasında değil binanın yanında yer alan bir konteynerda çıktığı anlaşıldı. Alevlerin kampüsün çeşitli yerlerinden görüntülenebilecek kadar büyümesi endişe yaratırken yangının FEB laboratuvarlarına bu kadar yakın bir yerde yaşanması da herkesi korkuttu.  

Peki yangın nasıl başladı?

Yabancı Diller Yüksekokulu'na ait inşaat alanında bulunan bir konteynerdeki elektrikli ısıtıcının devrilmesi sonucu battaniyenin yanması ve alevlerin durdurulamaması sonucu başladığı söyleniyor.

İTÜ'den resmi açıklama gecikmedi

İTÜ'nün resmi sosyal medya hesaplarından yangının kısa süre içerisinde kontrol altına alındığı, yaralanma veya can kaybı olmadığı duyurusunda bulunuldu.

Sabah 8.30 dersine gelen öğrenciler ve öğrenim görevlileri, bu süreç boyunca güvenlik amacıyla binaya alınmadılar. İlerleyen süreçte de Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı bugün binada yapılacak tüm derslerin güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği bilgisini veren bir mail gönderdi.

 

Hepimize geçmiş olsun diyor, bir benzerinin tekrar yaşanmamasını ümit ediyoruz.
Öğrencilere sosyal ve kültürel etkinlikler için ücretsiz bir alternatif: Akademi Beyoğlu İTÜ’de Erasmus fiyaskosu: Yatay geçiş öğrencileri mağdur edildi

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti