Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

Cumhurbaşkanlığı kararnamesine karşı yayımlanan bildirinin ardından İTÜ’lü Bölüm Başkanı görevden alındı

Son günlerde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü eğitim görevlileri, Resmi Gazete'de 23 Şubat'ta yayınlanan "Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi"ne karşı bir bildiri yayımlamışlardı. Bildiride, deprem bölgelerinde hızlı yapılaşma ve barınma sorunlarını çözmek için alınan kararların şehir ve bölge planlama ilkelerine uygun olmadığı vurgulanmış ve bu kararların, ilkelere uyulmaksızın atılan adımların uzun vadede önemli sorunlara neden olabileceği belirtilmişti. Bu durumun ardından, bölüm websitesine İTÜ tarafından erişim engeli konulmuştu. Bu gelişmelere bir yenisi eklendi.

İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı görevden alındı

Alınan skandal kararla deprem bölgesindeki yapılaşmaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesine itiraz eden bildirinin yayımlandığı Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün Başkanı Prof. Dr. Funda Yirmibeşoğlu görevden alındı. Bu kararın demokratik olmayan yollarla verilmiş olması büyük tepkiye yol açtı.

İTÜ Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinden karara tepki

İTÜ Mimarlık Fakültesi'nde, Şehir ve Bölge Planlama öğrencileri verilen karara tepki göstererek bir bildiri yayımladılar. Bildiride, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin köklü bir fakülte olduğuna vurgu yapılarak, yöneticilerinin kendi karar verebilme hakkına sahip olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, Prof. Dr. Funda Yirmibeşoğlu'nun göreve tekrar getirilmesi gerekliliği de vurgulandı.

 
Ara sınavlar online olarak yapılacak Havuz dersleri ara sınavları online olarak gerçekleşecek

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti