Güray Baran
Son 180 günde 0 haber

Ders programı oyuncağa döndü: Bir gün online bir gün yüz yüze

Güz döneminin açılmasına bir aydan daha kısa süre kaldığı halde ders programlarının belirsizliği kendini koruyor. İlk önce 6 Eylül'de açıklanan ders programlarına 13 Eylül tarihinde gelen güncellemeyle 2. sınıf dersleri başta olmak üzere birçok bölüm dersi uzaktan eğitime geçirilmişti. Dönemin başlamasına kısa bir süre kala; öğrenciler ev, yurt tutmuş ve İstanbul'a gelmek üzere hazırlıklarına başlamışken alınan bu uzaktan eğitim kararı kafaları karıştırmış ve birçok kişiyi mağdur etmişti. Ne yapacağını bilemeyen öğrenciler, Rektörlüğe dilekçe verme yoluna başvurarak ders programlarına itiraz ettiler. Bugün yapılan son ders programı güncellemesiyle beraber ders programları yeniden değişti. Bir önceki güncellemeyle beraber çevrim içi eğitime döndürülen dersler tekrar yüz yüze eğitime çevrildi. Ayrıca çevrim içi olarak verilecek MAT104, MAT210 gibi dersler yeni programa göre yüz yüze verilecek.

Çocuk oyuncağına dönen ders programları hâlâ berlisizliğini korurken yetkililer tarafından ders programlarının dönem başlayana kadar tekrar değiştirilebilineceği belirtildi.

Havuz dersler yüzünden bölüm dersleri açılmamıştı

İTÜ, ders programlarında Güz döneminde açılan havuz derslerin yüz yüze olmasını zorunlu kılmış, yüksek kontenjanlı bu dersleri sınıflara bölmek için de birçok sınıf açmıştı. Yüz yüze açılan havuz dersler yüzünden, açılması gereken bölüm dersleri yeterli hoca olmadığı için açılamamış ve öğrenciler tarafından büyük tepki toplamıştı.

 

İTÜ'lü akademisyen Celal Şengör'ün skandal ifadeleri Merkez Spor Salonu ve Sağlıklı Yaşam Merkezi pandemi önlemleriyle açılıyor

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi