Ali Rıza
Son 180 günde 0 haber

DHMİ ve İTÜ, hava trafik yönetiminde iş birliği yapacak

T.C Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) ile İTÜ arasında havacılık alanındaki işbirliklerini güçlendirmek amacıyla 4 Eylül 2023 tarihinde bir protokol imzalandı. 

Bu protokol, AR-GE çalışmaları, TÜBİTAK projeleri, AB projeleri gibi konularda işbirliğini ve elde edilen sonuçların kurumlara aktarılmasını hedefliyor. İşbirliği çerçevesi; Hava Trafik Akış Modelleri, Analizleri ve Değerlendirme, Hava Sahası Modelleri, Analizleri ve Performans İyileştirme, Hava Trafik Yönetimi Karar Destek Sistemleri Geliştirme ve İnsansız Hava Araçları Trafik Yönetimi gibi başlıkları kapsıyor. 

İş birliği, havacılıkta yenilikçi çözümler sunacak 

Bu işbirliği protokolü, her iki kurumun güçlerini birleştirerek, havacılık alanında yenilikçi çözümler üretmeyi amaçlıyor. Protokol DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Cengiz Paşaoğlu ile İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Havacılık Enstitüsü Kurucu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özkol tarafından imzalandı. Ayrıca, imza törenine DHMİ adına Hava Seyrüsefer Daire Başkanı Özcan Durukan ve İTÜ adına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Kumral ve Prof. Dr. Ali Deniz ile İTÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden (İTÜ ARC) Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Emre Koyuncu ile Proje Yönetimi Ofis Direktörü Dr. İpek Ösken de katıldı. Bu işbirliği protokolü, her iki kurumun güçlerini birleştirerek yenilikçi çözümler bulmayı amaçlıyor.  

 
arı24 yeni yazılım ekibini kuruyor! İTÜ Maçka Kampüsü anaokulu mu oluyor?

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor