Burak Erdil
Son 180 günde 5 haber

İTÜ Maçka Kampüsü anaokulu mu oluyor?

İTÜ Maçka Kampüsü’nün akıbeti, Ayazağa Kampüsü’nde başlayan “Yüksekokul İnşaatı”ndan beri merak edilen bir konuydu. Hazırlık okuyan bütün öğrencilerin Ayazağa Kampüsü’ne taşınacağı, Maçka Kampüsü’nde hazırlık eğitimi verilmeyeceği gündemden düşmüyordu. Bu haberler gündemdeyken İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu, LinkedIn üzerinden dikkat çekici bir gönderi paylaştı.

İsmail Koyuncu’nun ilgili gönderisi

Maçka Kampüsü’ne anaokulu açılıyor

Koyuncu’nun paylaştığı Hürriyet’in haberine göre, İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı desteğiyle Maçka Kampüsü’ne 4-6 yaş arası çocuklar için özel bir anaokulu açılacak. Açılacak olan anaokulunda erken yaşta sanat eğitimi verileceği ifade edildi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan bir proje olduğu belirtilen anaokulunda, program İTÜ öğretim görevlileri tarafından hazırlanacak. Anaokuluna alınacak olan 100 öğrencinin yarısının İTÜ’lülerin çocukları olacağı da eklendi.

Anaokulunda kodlama eğitimi verilecek

Açılacak olan anaokulunda 4-6 yaş grubundaki çocuklara, kodlama başta olmak üzere bilgi-işlemsel düşünme becerileri ve tasarım odaklı düşünme becerileri kazandırılacağı belirtildi. Özetle, anaokulu öğrencileri, okul öncesi eğitimleri sırasında geleceğin bilişsel dünyasının temel becerilerini edinme imkanı bulacak.

 
DHMİ ve İTÜ, hava trafik yönetiminde iş birliği yapacak Beklenen haber: İTÜ yemekhanesi özelleştirildi

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor