Selin
Son 180 günde 6 haber

Beklenen haber: İTÜ yemekhanesi özelleştirildi

arı24 ekibi olarak belki de bu yaz hakkında en çok yazdığımız konu olan "İTÜ yemekhaneleri" ile (maalesef) yine sizlerleyiz, konu hakkında bir süre daha da yazmaya devam edeceğiz gibi görünüyor. İTÜ öğrenci kulüplerinin yayınladığı ortak bildiriyi sizlerle paylaşmıştık, görünen o ki kulaklar İTÜ öğrencisine kapalı. Uzun süredir gündemden düşmeyen "İTÜ yemekhane hizmetlerinin özelleştirileceği" iddiası 22 Eylül itibariyle doğrulandı. Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı tarafından atılan mail ile İTÜ yemekhane hizmetlerinin ismi açıklanmamış bir firmaya devredileceği açıklandı. 

Yemekhane işleyişinde gidilen bazı değişiklikler

Ayazağa, Tuzla ve Gümüşsuyu Yerleşkelerinde hafta sonu yemek servisinin yapılacağı haberi verilirken bunun şimdiye kadar olmayan öğle yemeğini de kapsayıp kapsamadığı veya ücretlendirmenin nasıl olacağı hakkında bir bilgi verilmedi. Akşam yemeği saatinin 17.00 - 19.00 aralığından 17.00 - 19.30 saat aralığına uzatılacağı bildirildi. Menülerdeki dördüncü çeşidin (tatlı, meyve veya salata) iki seçenekli hale getirileceği açıklandı. Akşam yemeği menülerinde tüm yerleşkelerde vegan menü servis edilmeye başlanılacağı bildirildi. İTÜ'lüler, öğrenci dostu olan bu kararların uzun vadede de sürdürülebilmesini temenni ediyor.

Gönderilen yazı

 

Yapılan açıklamalar beklentileri yükseltiyor

İTÜ SKS tarafından yapılan bu açıklamada İstanbul'daki tüm devlet üniversitelerinin yemekhane hizmetlerini bu yolla yürüttüğü vurgusu dikkat çekici bulundu, İTÜ öğrencisi bu vurguyu göz önünde bulundurarak İstanbul'daki diğer devlet üniversitelerinin yemek kalitesini görmeyi umuyor. Hizmet ve denetimin ayrıştırılmasının yemek kalitesini üst düzeyde tutmasının beklendiği söyleniyor, İTÜ öğrencisi de yemeğinden "yabancı maddelerin" ayrıştırılmasını bekliyor. MED'e kadar uzandığına şahit olduğumuz uzun mu uzun kuyrukların bitirileceğine ve yemeğe ulaşımın kolaylaşacağına değiniliyor, gittikçe artan kampüs fiyatlarıyla yemekhaneye talim kalmış öğrencilerin nasıl kuyruk beklemeden yemek alacağı sorusu akıllara geliyor. 

"İlave bir maliyet yükü olmayacaktır"

Yazıyı okuyunca İTÜ'lülerin aklına gelen ilk soru: "Kaç para ulan bir akşam yemeği?" Güncel olarak öğle yemeğinin 15₺, akşam yemeğinin 20₺ olduğu İTÜ yemekhaneleri için ufukta bir zam görünmemekle beraber yazıda "yemekhane hizmetlerinin işletmesinin yüklenici firmaya aktarılmasının öğrencilere, akademisyenlere ve idari personele ayrıca ilave bir maliyet yükü olmayacağı" vurgulanıyor. İlk adımda bu özelleşmenin biz zam getirmeyeceği belirtilse de kim bilir, belki bir gün turnikelerde tatsız bir sürprizle karşılaşılabilir, yaşanmamış bir olay değil İTÜ'lü için. 

Peki şimdi ne olacak?

Öğrenci dostu görünümlü bu hamleyle İTÜ öğrencileri, yemek hizmetleri ücretlerinin makul fiyatlarda tutulmasını ve vaat edildiği gibi yemek hizmetlerinde iyileştirilmeye gidilmesini umuyor. Alınan bu kararın getirileri ve götürüleri uzun vadede anlaşılabilecek, bizler de arı24 ekibi olarak gelecekte bu konu hakkında sizlere olumlu gelişmeler aktarabilmeyi diliyoruz. 

akla gelen son bir soruyu ekleyelim: "Mahluta çorbası içmeye devam edecek miyiz?"
 
 
İTÜ Maçka Kampüsü anaokulu mu oluyor? İTÜ Mağara Araştırma Kulübü hayat kurtardı

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor