Dikkat: İTÜ'de dersi geçme koşulunu sağlasanız bile geçemeyebilirsiniz

İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde DAN102 dersinden geçme koşulunu sağlayan bir sürü öğrenci dersten BZ harf notu ile karşılaşıp dersten kalmış durumda. Peki üniversitedeki çoğu bölümün alıp BL ile nasıl geçtiğini bile bilmediği dersten bu öğrenciler nasıl kaldı? 

Danışmanlık dersi bu dönem 1, 12, 13 ve 14. haftalarda ilgili fakülteler ve 2'den 12. haftaya kadar olan kısımlarda ise merkezden yani Öğrenci Dekanlığı tarafından çevrimiçi ders olarak yürütüldü. Bu durum ninova aracılığıyla gönderilen mailler ile de belirtildi. 1. hafta çoğu bölüm için 1, 12, 13 ve 14. haftalarda yapılacak seminerlerin en az 2 tanesine katılınması ile dersi BL harf notuyla geçilebileceği belirtildi.

 

Peki öğrenciler nasıl "BZ" ile kaldı?

Öğrenci Dekanlığı tarafından yürütülen online ders haftalarında Denizcilik Fakültesi tarafından "Tören Adabı" adı altında bir eğitim düzenlendi. Bu eğitim Denizcilik törenleri ve Mezuniyet töreni için yapılsa da dersin paylaşılan izlencesi ile alakası olmayan bir içerikti. Bu eğitim yapılırken aslında ders onlinedı. Hem bu sebepten hem de dersin içeriğinde böyle bir şeyin yer almamasından ötürü öğrencilerin bir kısmı katılım göstermedi. İlgili kesim katılması gereken konferanslara katılmış hatta katılım sayısını da tamamlamış olsalar bile eğitimlere katılmadığından ötürü dersten "BZ" ile bırakıldılar.

Dersin içeriği ile alakası olmayan ders saati yapılan eğitimin duyurusu 

Öğrenciler ilgili mercilere mağduriyetlerini paylaştılar

Söz konusu olan dersin farklı bir CRN'sinde notların CRN'nin ilgili hocası tarafından değil, başka bir hoca tarafından girildiği ortaya çıktı. Konu ile alakalı dersin hocası ile iletişime geçen öğrenciler, dersin devamsızlık ve yoklama takibinin başka bir hoca tarafından yapıldığını, dersin hocası olmasına rağmen konu ile ilgili bir bilgisinin olmadığını ve onunla iletişime geçilmesi gerektiğini iletti.

Dersin notlarını giren hoca ise mağduriyetini paylaşan öğrenciye dönüş yapmadı.

Öğrenciler Kepler üzerinden harf notu itirazı yapsalar bile süreç yaklaşık 1 haftadır "Devam Ediyor" olarak gözükmekte. Twitterdan paylaşım yapan bir öğrenciye fakülte dekanının, üstelik bir KKTC öğrencisi olarak duruma dönüş almamışken sosyal medya paylaşımı yapmasına üzüldüğünü ve sorunların böyle çözülmeyeceğin ilettiği öğrenildi.

Fakülte dekanına çeşitli yollardan ulaşmaya çalışan öğrencilerden birine aşağıdaki mesajda yer aldığı gibi "Seneye bir daha alırsın" gibi bir söylemde bulunması Türkiye'de ilklerin üniversitesine yakışmayacak bir söylem olarak göze çarptı. Aynı zamanda ilgili mercilere dilekçelerini gönderen öğrenciler burslarını kaybetmekle bile karşı karşıya kalmış durumda.

Konuyla ilgili; ders izlencesi takip edilmemesi, dersler online işlenirken ders saatini fırsat bilerek başka bir eğitim düzenlenmesi, dersin notlandırılmasının söylenen ve olması gereken gibi yapılmaması, son hafta duyuru bile geçilmeden ders yapılmaması, dersin notlarının ders hocası dışında farklı biri tarafından girilmesi gibi bir sürü merak edilen ve cevap bekleyen ana başlıklar söz konusu. 

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor Uzaktan eğitimde Microsoft Teams dönemi

Bu yaz kaçırmamanız gereken konserler

İTÜ lisansüstü öğrencisi Kerem Özcü vefat etti

İTÜ Kimya bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Hayri Acar vefat etti

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümünün isminin değiştirilmesine gelen tepkiler çığ gibi büyüyor

İTÜ'den mezun olmak cep yakıyor