Elanur
Son 180 günde 3 haber

Diyanet’in İTÜ öğrenci kulüplerine yönelik yazısı tepkiyle karşılandı

24 Ekim 2024 tarihinde İstanbul Valiliği tarafından İTÜ dahil olmak üzere birçok üniversiteye gönderilen bildiri büyük tepkilere sebep oldu.

Gönderilen bildiride Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik hizmetlerini geliştirmek ve gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı yetişmesine katkı sağlamak amacıyla gençlik çalışmalarını güçlendirmeyi hedeflediği, bu doğrultuda yüksekokul ve fakültelerdeki öğrenci kulüpleriyle ortak faaliyetler yürütmek ve iş birliği sağlamak istendiği iletildi. Bu bağlamda, üniversitemizde kurulan öğrenci kulüplerinin isimleri ve öğrenci topluluklarının sayısal bilgileri İstanbul Valiliği’ne gönderilmesi talep edildi.

Listede dikkat çeken detay!

Gönderilen yazının sonunda bu belgenin dağıtıldığı üniversitelerin listesi bulunuyor. Dağıtım listesinde 5 devlet üniversitesi ve 19 özel üniversite yer almakta. Listede bulunan devlet üniversiteleri rektörlerinin özellikle kayyum rektör olması öğrencileri bu konuyla ilgili daha da rahatsız etmiş gözüküyor.

İlgili yazının dağıtıldığı üniversiteler

İTÜ kulüplerinden tepki gecikmedi

İTÜ kulüplerinin yayınladığı bildiri

İTÜ yurt ücretlerinde rekor zam: Öğrenciler için barınma gittikçe zorlaşıyor Lisans öğrencileri için TÜBİTAK çağrıları

İTÜ akademisyenleri, 23 Nisan depremi ve İstanbul’un deprem riski üzerine canlı yayında değerlendirmelerde bulundu

23 Nisan'da çocuklara kampüs gezisi

İTÜ İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Personeli Levent Taçkın vefat etti

İTÜ Konservatuvar öğrencisi sessiz mücadelenin ardından vefat etti

Deprem rehberi: Deprem anında ve sonrasında ne yapmalı