Eğer binemeyeceksek ring seferleri ne işe yarıyor?
Mart ayının gelmesiyle kampüslerimizin havası yazı aratmazken güneşli günlerin tadını çıkarmak isteyen İTÜ'lüler Ayazağa Kampüsü başta olmak üzere kampüslerde büyük yoğunluk oluşturmakta. Artan kalabalıkla birlikte kronik kampüs sorunlarından biri haline gelmiş ring seferi yetersizliği, öğrencileri son derece bezdirmiş durumda. Haliyle ring taktikleri bile artık İTÜ'lüleri kurtarmıyor, öğrencilerin hayat kalitesini çok düşüren bu konu sürekli gündemdeyken yetkililer üç maymunu oynamayı tercih ediyor.
Yetkililerden kayda değer cevap yok
Kampüsün iki ucu arasındaki uzaklık kimine göre bir yürüyüş mesafesi gelse de, yokuşları ve hava şartları da baz alındığında kısa mesafeler bile zulüm haline gelebiliyor. Bu yüzden zaman zaman kullanması zorunlu hale gelen ringler için, önceki yıllarda soruna yönelik ring yoğunluğunun yüksek olduğu saatlerde peşpeşe seferler gerçekleşirken, uzun süredir bu uygulamaya gidilmiyor.Öğrenciler yoğunluk saatine denk geldiklerinde bırakın balık istifi bir yolculuk yapabilmeyi, ringlere bile binemiyorken ilgililere bir çözüm yoluna gidilip gidilmeyeceği sorulduğunda net bir cevap almak mümkün değil.
İTÜ, şikayetlerin"resmi olmadığı" gerekçesiyle öğrencileri duymazdan geliyor
Öğrencilerin çektiği bu zorluklara yönelik şikayetlerin haliyle artmasıyla birlikte bazı öğrenciler toplu olarak rektörlüğe gittiklerinde yönetimin "resmi şikayet" olmadığı gerekçesiyle geri çevirmesi de gözlerden kaçmadı. Öğrenciler rektörlük tarafından ciddiye alınmamaktan oldukça bıkmış durumda.
Otonom ring seferleri de belirsiz
Önceki yıllarda anlaşması imzalanan otonom ringin haberini vermiştik. Geçtiğimiz dönemde görmeye başladığımız bu otonom ringleri arada bir görmek mümkün olsa da sefer saatlerini ve rotasına dair bir bilgilendirme olmamasından kaynaklı ne kadar işlevsel olduğu akıllarda soru işareti bırakıyor.
Gelecek yıl bugünleri aratacak mı?
Halihazırda inşası devam eden MED-C binası, öğrenci yurtları ve Yabancı Diller Yüksekokulu'nun da Ayazağa'ya taşınması ile kampüste yaşanan bu kalabalıklaşmanın önümüzdeki aylarda daha da artacağı ortadayken, bu soruna derhal çözüm bulunması bir zorunluluk haline geldi. Mevcut kampüs kalabalığı pek çok soruna yol açıyorken gelecek yılla beraber tüm bu çözümsüz problemlerin ne dereece katlanacağı konusunda İTÜ'lüler endişeli.
İTÜ öğrencileri sefer arttırımı gibi basit bir çözümün bile problemi büyük oranda hafifletebileceği bu sorun yüzünden problem yaşamaktan oldukça şikayetçiyken konu hakkında yetkililerden en azından bir tepki bekliyor.