Ece
Son 180 günde 4 haber

TRT Belgesel’de bir gurur daha: İTÜNOM İHA Takımı

İTÜNOM İHA Takımı, başarılarla dolu yolculuğu ve Türkiye'de bir ilk olan ANATOLIA projesi ile İTÜ'nün gözbebeği takımlarından biri. Geçtiğimiz haftalarda İTÜ Rover Takımı'nın da konuk olduğu belgesel serisi "Geleceği Kodlayanlar" bünyesinde İTÜNOM İHA Takımı belgeseli, TRT Belgesel'de yayınlanacak. Belgesel fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

Gökyüzünde İTÜ'lü bir şampiyon

İTÜNOM İHA Takımı, "İHA" olarak adlandırılan insansız hava araçlarını inovatif fikirlerle birleştirerek geliştirmek üzere 2014 yılında faaliyetlerine başladı. Takım, edindiği bilgi ve birikimi gelecek nesillere aktararak insanlık yararına teknolojiler üretmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Çeşitli görev senaryolarına göre özelleştirdikleri araçlar ile hem ulusal hem de uluslararası birçok başarı elde eden takım, İHA alanında öncü pozisyonda.

İTÜNOM İHA Takımı, Amerika'da düzenlenen dünyanın en prestijli İHA yarışması olan SUAS ve ülkemizde düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında hem Türkiye'yi hem de İTÜ'yü kazandığı çeşitli derece ve ödüllerle başarıyla temsil ediyor. Takım, geçtiğimiz yıl SUAS yarışmasında yetmiş iki takım arasında birinci oldu ve bu yarışmada Türkiye'ye ilk defa "dünya birinciliği" getirdi.

İHA alanında Türkiye'de bir ilk

İTÜNOM İHA Takımı, kazandığı çeşitli dereceler ve ödüllerin yanında Türkiye'nin güneş enerjisiyle çalışan ilk İHA'sını üretmek için Solar İHA Ar-Ge projesi ile 2022 yılında çalışmalarına başladı. 8 Kasım 2023'te ilk prototipinin lansmanı gerçekleşen ANATOLIA aracının test uçuşlarının çok yakında gerçekleşmesi bekleniyor. Sürdürülebilirlik alanında büyük bir öneme sahip olan bu proje, Türkiye'de havacılık sektöründeki yenilikçi girişimlerin başında geliyor.

Takımın başarıdan başarıya uçuşunu izleyeceğiz

İTÜ'lü takımın başarılarla dolu süreci ve ilklere imza atan çalışmaları bütün detaylarıyla 4 Mart Pazartesi günü saat 21.00'de "Geleceği Kodlayanlar: İTÜNOM İHA Takımı" adıyla TRT Belgesel'de yayınlanacak. Takımın çalışmalarına ve yarışma süreçlerine değinen belgeselin odağında Türkiye'de bir ilk olan ANATOLIA projesinin geliştirme aşamaları bulunuyor.

İTÜNOM İHA Takımı'nı, okulumuzu ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ettikleri için tebrik ediyor ve bu güzel gelişmeyi yürekten kutluyoruz.
 
İTÜNOM İHA Takımı'ndaki gelişmelerden haberdar olmak için Instagram hesabına buradan, internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.
İTÜ MASASI | #3 Geomatik Mühendisliği'nin ismi neden değişti? Eğer binemeyeceksek ring seferleri ne işe yarıyor?

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi