Ece
Son 180 günde 4 haber

İTÜ Rover Takımı, şimdi TRT Belgesel'de

İTÜ Rover Takımı, kurulduğu yıldan itibaren izlediği başarılı yolculuğu ve uzay keşif alanındaki öncülüğünü TRT Belgesel'de anlattı.

Uzay endüstrisinde bir Türk ekolü

İTÜ Rover Takımı, "rover" olarak adlandırılan uzay keşif robotlarını geliştirmek üzere 2016 yılında faaliyetlerine başladı. Takım, sponsorlarının desteğiyle her yıl yeni bir rover aracı geliştiriyor. Geliştirdikleri bu araçların insansız hareket etme ve bilimsel canlılık analizi yapma kabiliyetleri bulunmakta. İTÜ bünyesindeki farklı disiplinlerden öğrencileri bir araya getirerek çalışan takım, Türkiye'nin uzay keşif sürecine önemli katkılar sağlayarak bu alandaki temellerin atılmasında büyük bir role sahip.

İTÜ Rover Takımı, NASA ve The Mars Society tarafından Amerika'da düzenlenen University Rover Challenge ve Avrupa Uzay Uzay Ajansı tarafından desteklenen European Rover Challenge yarışmalarında Türkiye'yi başarıyla temsil ediyor. Takım, bu yarışmalarda çeşitli dereceler ve "En İyi Bilim Sistemi Özel Ödülü", "En İyi Robot Kol Özel Ödülü" ve "En İyi Sunum Özel Ödülü" gibi başarılar kazanarak hem ulusal hem de uluslararası alanda uzay sektöründe önde geliyor.

Başarılı serüvene yakından bakın

İTÜ'lü takımın bu başarı dolu süreci bütün ayrıntılarıyla 26 Şubat Pazartesi günü saat 21.00'de "Geleceği Kodlayanlar: İTÜ Rover Takımı" adıyla TRT Belgesel'de yayınlanacak. Bu belgesel İTÜ bünyesinde ilk defa gerçekleştirilecek olup takımın çalışmalarına ve yarışma süreçlerine geniş bir bakış açısı sunuyor.

İTÜ Rover Takımı'nı, okulumuzu ve ülkemizi büyük bir başarıyla temsil ettikleri için tebrik ediyor ve bu güzel gelişmeyi yürekten kutluyoruz.

 İTÜ Rover Takımı'ndaki gelişmelerden haberdar olmak için Instagram hesabına buradan, internet sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

 

Fakülteler arası futbol turnuvasında ilk düdük çaldı 13. Temiz Enerji Günleri: "Paint The Town Green"

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor