Gökmen
Son 180 günde 1 haber

Denize sıfır üniversite: İTÜ Tuzla Kampüsü'nü gezelim

İTÜ denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında Ayazağa, Taşkışla gibi kampüsler olsa da İTÜ'nün yerleşke çeşitliliği oldukça fazla, üniversitenin İstanbul içinde toplam 5 kampüsü bulunmaktadır. Bunlar: Ayazağa, Taşkışla, Gümüşsuyu, Maçka ve Tuzla yerleşkeleridir. arı24 ekibi olarak hazırladığımız bu haberimizde gelin bugün sizlerle İTÜ-Tuzla kampüsünü gezelim.

Nasıl gidilir?

Tabii ki önce buraya nasıl ulaşım sağlayacağız, buna bakmamız lazım. Başlıktan da anlayacağımız üzere Tuzla'nın sahil kesiminde yer alan kampüse ulaşım için maalesef Ayazağa'daki gibi metro ile direkt ulaşım bulunmuyor. Ulaşım için öğrencilerin ilk tercihi "Marmaray, Tuzla" istasyonuna gelip buradan geçen yeşil, sarı şapkalı minibüslere ya da KM12, KM13 otobüslerine binip İTÜ-Denizcilik Fakültesi durağında inerek okula ulaşım sağlamak oluyor. Bir diğer tercih ise Kadıköy'den kalkan 130A otobüsüne binerek İTÜ-Denizcilik Fakültesi durağında inmek.

Eğitim gören bölümler

İTÜ-Tuzla yerleşkesi içerisinde Denizcilik Fakültesini barındırıyor. İki bölüme sahip olan fakültede Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri eğitim görüyor.

Kampüs turumuza başlayalım

Okul girişinde bizleri çapa, pervane, gemi ana yelken ve direği karşılamakta.

Turnikelerden geçtikten sonra hemen sol tarafta İTÜ direğiyle ziyaretçi otoparkı bulunurken bir yandan da Seyir Kulesi bizlere göz kırpıyor.

Aşağıdaki yolu dümdüz takip edip otoparkı geçtiğimizde sağ tarafta Sürekli Eğitim Merkezi ve yurtlar sonrasında sol tarafta tören alanı bulunuyor.

Ana yolu takip ettiğimizde aşağıdaki yol ayrımına geliyoruz. İlk sağdan dersliklere ve spor salonuna ikinci sağdan ise yemekhane, kantin, Gemi Teçhizatı Test Merkezi, yüzme havuzu ve halı saha gibi alanlara ulaşım sağlıyoruz. Düz devam edince amfi ve seyir kulesi, soldan devam edince de filika ve gemileri görebiliyoruz.

Hadi şimdi dersliklere göz atalım. Yakında açılması beklenen akademik binayla, B, C ve D derslik binaları aşağıda gözükmekte.

Yolun diğer tarafına geçip Seyir Kulesi ve hizasındaki halı sahaya bakalım.

Kampüs turumuzun sonlarına gelirken halı saha karşısı ve kantinin yanında yer alan Gemi Teçhizatı Test Merkezini görmekteyiz. Burası denizcilik başta olmak üzere pek çok sektörün ürün odaklı gelişmesine katkı sağlayarak yurt dışına olan bağlılığı azaltmaya çalışmaktadır.

Kampüs yemekhane ve kütüphanesi

Öğrencilerin sıkça kullandığı bu iki ortak alan Tuzla Kampüsü'nün vazgeçilmezleri arasında.

Kampüsten görüntüler

Kampüs turumuz bitti. Şimdi biraz yeşillikler içerisinde oturup deniz havasının tadını çıkarma zamanı. Rehberimize kampüsteki dinlenme yerleri ile noktayı koyuyoruz.

Eğer binemeyeceksek ring seferleri ne işe yarıyor? Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı İTÜ’de ders verecek

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor