En "baba" İTÜ'lüyü kaybettik

İTÜ'nün verdiği en önemli mezunlardan biri olan Türkiye Cumhuriyeti 9. cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 17 Haziran 2015 gecesi saat 02:05'te tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeni ile 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İTÜ'lü olmayı "Gündemi izleyen değil gündemi yaratan olmak" şeklinde tanımlayan Süleyman Demirel 1949 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Boğaziçi Köprüsü'nün ilk projesini hazırlayan Süleyman Demirel, Seyhan Barajı'nın yapım aşamasında yer almış daha sonra da Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. Siyasi hayatının dışında Türkiye'de önemli işlere imza atan Süleyman Demirel mezun olduğu okulumuz için çok önemli işler yapmıştır. Ayazağa Yerleşkesi'nin İTÜ'nün arazisi olmasını sağlayan Süleyman Demirel, aynı zamanda İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'nde yer alan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nin çizimlerine imzasını atmıştır. Bunların dışında İTÜ'de ders veren Süleyman Demirel dönemin çok sevilen hocalarından biriydi.

*Süleyman Demirel için "İTÜ'lü Olmak" nedir?

"İTÜ'lü olmak Türkiye'nin en köklü üniversitesinde, en donanımlı akademisyenlerden eğitim almaktır. Gündemi izleyen değil gündemi yaratan olmak; çağdaş bilgi teknolojileri ile donanmak; cesareti ve ileri görüşlülüğüyle değişimin öncüsü bir lider olmak; yenilikçi, katılımcı, yaratıcı olmak; durmadan araştırmak, incelemek, öğrenmek, eleştirmek, paylaşmak; yaşamı, mesleği ve üniversitesiyle gurur duymaktır.

İTÜ'lü olmak benim için bunlara ilaveten kendine güven duymaktır."

Süleyman Demirel İTÜ öğrencisine olan güvenini de "İTÜ'lü öğrenciler hırslı, çalışkan, gururludur" şeklinde ifade eder.

Süleyman Demirel'in sahip olmaktan gurur duyduğu İTÜ diploması:

İTÜ ailesi içinde yeri doldurulamayacak bir insan olan Süleyman Demirel'in vefatı sosyal medyada İTÜ rektörleri tarafından yer buldu. Şu anki rektörümüz Mehmet Karaca başsağlığı dilerken 21. İTÜ Rektörü Muhammed Şahin' de Süleyman Demirel'i unutmadı.

Mehmet Karaca'nın Süleyman Demirel için attığı twit:

21. İTÜ Rektörü Muhammed Şahin'in attığı twit:

Bugünden itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edilen ve 19 Haziran 2015 Cuma günü Ankara'da devlet töreni düzenlenecek olan Süleyman Demirel'in cenazesi cumartesi günü memleketi Isparta- İslamköy'de rahmetli eşi Nazmiye Demirel'in yanında toprağa verilecek. Demirel'in önce İslamköy Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığına, sonra adına yaptırılan anıt mezara mı defnedileceği; yoksa doğrudan Çalca Tepe'deki anıt mezara mı defnedileceği henüz net değil.

İTÜ ailesi bir önderini Türk halkı'da babasını kaybetti. 

Hepimizin başı sağolsun.

10 resimle Hornets'lı Ajda Pekkan klibi İTÜ24 ekibinin bir parçası olmaya ne dersin?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi