Evimiz, yuvamız; Ayazağa Kampüsü ve onun birbirinden güzel kafeleri

Ayazağa Kampüsü, hepimizin bildiği üzere okulumuzun en büyük kampüsü. Peki merkez kampüsümüzün sosyal yaşantısı ne halde? Sosyal yaşantı denince ilk aklımıza gelen mekanlar, tabi ki kafeler. Ben de bazı kafeler hakkında sizi de sıkmamaya çalışarak, sübjektif bir yazı derledim. Hemen başlayalım o zaman…

Simmit

Simmit, ah Simmit…

Ne yaşanmışlıklar var bu kafede. Ne ilk buluşmalar gerçekleştirildi, ne büyük aşkların temeli ilk burada atıldı. Mesela, şu şarj dolum cihazının bir dili olsa da konuşsa, anlatsa tanık olduklarını…

Duygusal bir girişten sonra incelemeye başlayalım. Yaşı aslında fazla büyük olmasa da kabul etmeliyiz ki; şu anda kampüsümüzün en popüler sosyal alanlarından birisidir Simmit Kafe. Popülaritesini, biraz da bulunduğu konuma borçlu tabi ki. Herhalde elimize bir navigasyon cihazı alsaydık, kafemizi yerleştirecek daha güzel bir yer bulamazdık. Fiyatlar için konuşacak olursak ise, simit ve çay gibi temel ihtiyaçlar için uygun denilebilir. Olur da gözünüz tatlı çeşitleri, pizzalar gibi farklı çeşitlere kayarsa… Bence kaymasın.

Vadi Kafe

Aslında Simmit için yaptığım duygusal başlangıcı Vadi Kafe için de yapmayı planladım. Ancak daha sonra fark ettim ki burada büyük ilişkilerin başlamış olduğunu pek düşünmüyorum. Zaten, temelleri Vadi Kafe’de atılmış bir aşkı da tasvip etmiyorum.

Vadi Kafe, her zaman tercih edilebilir bir alternatif olmuştur. Ancak kampüs merkezine biraz uzak ve bu yüzden daha çok Vadi Yurtları öğrencilerinin tercihi. Hizmet konusunda da öğrenciler tarafından pek başarılı bulunduğu söylenemez.

Gölet Kafe

Gölet Kafe'ye girersiniz, bir sipariş verirsiniz, ardından da isminizi söylersiniz. Daha sonra isminize eklenmiş ‘’Bey’’ ve ‘’Hanım’’ gibi hitaplarla siparişi almaya çağrılırsınız. Sistem bu şekildedir. Ya da benim gibi rastgele bir isim söylerseniz; daha sonra verdiğiniz ismi unutup, görevliyi dakikalarca bağırtabilirsiniz.

Huzurlu, dingin… Belli saatlerin dışında, Simmit Kafe’ye oranla çok daha sakin bir yer. Kahvenizi alır, kitap ve bilgisayarınız ile vakit geçirebilirsiniz. Tavla, langırt ve rastgele bulunan bazı çalgılar da ekstraları.

Selfiş (Sütiş)

Bu okul bir nedenle ikiye bölünecek olsa, herhalde buraya Selfiş ve Sütiş olarak hitap edenler olarak ikiye ayrılır.

Çeşit bolluğu bakımından, okulun en başarılı kafelerinden biri dersek yanılmış olmayız herhalde. Temizlik konusunda ise anketlerde biraz gerilerde kaldığı da bir gerçek tabi. Açılalı çok fazla zaman geçmemiş olsa da Selfiş (yazar burada tarafını belli ediyor) oldukça yüksek bir bilinirlik oranına sahip.

Arı Mola

Eski ve yeni hallerinin her iki halini de görmemiş hazırlık öğrencileri bile, ‘’Eski Avm burnumda tütüyor.’’ diyorsa burada durup biraz düşünmeliyiz bence. Ancak henüz oldukça yeni ve tam olarak sistemi oturtamamış durumda. Eleştiri için oldukça erken olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, garson sisteminin kaldırılması ve fiyatların düşürülmesi ile gayet tercih edilebilir bir yer olmuş.

Jr Bee

Jr Bee ismi, nedenini bilmediğim bir şekilde, bana hep sempatik gelmiştir. En azından,‘’Arı Mola’’ dan daha yaratıcı olduğunu düşünüyorum. Bu kafe hakkında, ‘’Kampüsümüzün yükselen değerlerinden biri’’ ifadesi doğru olacaktır. Çalışanların güler yüzlü olması önemli bir artısı. İnşaat fakültesine olan yakınlığı,  hatta ortağının da bu fakülte mezunu olması, burayı zamanla bu fakülteyle özdeşleşeceği tahminini doğuruyor. Eksi yönü olarak ise çeşit sayısının azlığı söylenebilir.

Dolunay Kafe

Bilardo, iskambil kağıtları ve bol miktarda protein tozu... Dolunay kafe; Beden Eğitimi Binası'nın altındaki konumuyla, gym çıkışı uğrayan yapılı müşterileriyle gerçek bir sport kafe. Eğer benim gibi fiziğinize fazla güvenmiyorsanız önermiyorum. Çünkü girişte vücut kitle endeksi testi yapılıyormuş da siz kaçak giriş yapmışsınız psikolojisine girip kompleks yapabilirsiniz. Fiyat olarak pek ucuz sayılmasa da iskambil kağıtları, bilardo ve tavla gibi eğlenceli aktiviteleri için seçilebilir.

Espresso Lab

Kahve, açık hava ve elitizm. MED önünde bulunması belki en büyük avantajı. İçeceğinizin yanına içerideki kafeteryadan atıştırmalık bir şeyler de alabilirsiniz. Fiyatlar tabi ki öğrenci standartlarının üzerinde fakat MED çimlerini hesaba katınca gerçekten iyi bir seçenek olabiliyor. Ayrıca alternatif olarak, biraz yürümeyi göze alarak, yine kampüs içindeki Starbucks Coffee seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Ancak en büyük rakibi muhtemelen, evden getirilen termoslar.

Bir inşaat öğrencisinin kaleminden: Muz Beyazı Teknolojiyi kullan, çığır aç

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi