Bir inşaat öğrencisinin kaleminden: Muz Beyazı

Muz Beyazı isimli kitabın yazarı olan Selim Bektaş, İTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi olup aynı zamanda Mart 2013'ten beri çıkarılan Peyniraltı Edebiyatı dergisinin de genel yayın yönetmenidir. Kendisi, öğrenciliğin yanı sıra  yazar olabilme başarısını göstermiş olup; aslında biz öğrencilere okulla beraber sevdiğimiz işte de başarılı olabileceğimizi ve çok yönlülüğün sınırı olmadığını gösteren bir kanıttır.

Aklında kitap fikrinin olmadığını ve yazdığı bir öyküden esinlendiğini belirten Selim Bektaş; kitabın aslında o öyküsünün roman hali olduğunu belirtiyor. 2 yıl önce yazdığı öykü 9 aylık bir kurgu sürecinin ardından Ekim 2015'te kitap olarak bizlere sunuldu. 

Kitap,  genel olarak morgda geçmekte olup, kahramanların da ortak noktası morgdur. Absürd bir distopya olan kitapta romanın başkahramanı, babasının ölümünden sonra kedisiyle tek başına yaşamaya başlayan bir morg çalışanıdır.

Distopya severlerin yanı sıra tüm kitap severlerin de zevkle okuduğu, aldığı yorumlarla çok başarılı bulunan ve morgda geçmesine rağmen sımsıcak bir kitap olduğu belirtilen "Muz Beyazı" ını kitap evlerinin tümünden ve online olarak temin edebilmeniz mümkün. 

Şampiyon ilk maçından galibiyetle döndü Evimiz, yuvamız; Ayazağa Kampüsü ve onun birbirinden güzel kafeleri

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi